Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019


3.6.2011

<p>Paljon ehtii kolmessa vuodessa muuttua: viininteko, maailma, minäkin.</p>

19.5.2011

<p>Krakova, Auschwitz-Birkenau ja Nova Huta ovat kolme esimerkkiä siitä, mihin ihminen kykenee.</p>

4.5.2011

<p>Georgia menetti viinimainettaan Neuvostoliiton aikana, jolloin määrä oli tärkeintä, ei laatu. Nyt se irrottautuu bulkkiviinimaineestaan.</p>

20.4.2011

<p>Vaalitulos ei ainakaan vihreissä piireissä kannusta iloiseen vappujuomien kilistelyyn, joten kuohuvaa kannattaa vappuna ehkä käyttää mietiskelyyn.</p>

7.4.2011

<p>Arvostan yhteiskunnallista aktiivisuutta ja yhteiskunnallisia liikkeitä ja olen elämäni aikana osallistunut moneenkin.</p>

23.3.2011

<p>Voiko vaikeasti aikaansaatua alkoholia käyttää kännäämisen? Väitän, ettei.</p>

9.3.2011

<p>Yleensä tavallinen viininharrastaja joutuu juomaan uudempia vuosikertoja. Kovin harvoin saa maistella edes näin vanhoja.</p>

23.2.2011

<p>Italialainen viiniopas vähät välittää luonnollisista viineistä ja muista oman tiensä kulkijoista.</p>

9.2.2011

Maine ja menestys ei ole ikuista viinimaailmassakaan. Se tiedetään jo Ranskassakin.

22.12.2010

<p>Konvehdit konvehteina, hillot hilloina, limsat limsoina ja viini viinillisenä, se on minun mielipiteeni. </p>

19.11.2010

<p>Ei muodinmukaisia temppuiluviinejä, vaan yleensä luonnonmukaisesti viljellyistä ja käsin poimituista rypäleistä tehty ja käytetty luonnollisilla hiivoilla eikä yleensä suodatettu.</p>

20.8.2010

<p>Tsekissä on viisikymmentä myyntiin hyväksyttyä rypälelajiketta ja myyntilupaa ilmeisesti odottaa iso joukko. </p>

5.5.2010

<p>Suomalaiset ostavat vahvoja juustoja ja syövät hapokkaita omenoita. Mistä johtuu riippuvuus pyöreistä baby-viineistä?</p>

1.4.2010

<p>Vihreä Lanka kokosi kolme miestä, neljä naista ja kahdeksan viiniä tastingiin.</p>

13.1.2010

<p>Jos viinikilpailuissa käytettäisiin urheilusta tuttuja palkintopalleja, palkitsemisesta ei tulisi mitään, kun kultiakin jaetaan kymmenittäin.</p>

21.12.2009

<p>Joidenkin mielestä biodynaaminen tuottaja, joka ei sertifioi viiniään, voi huonon viinivuoden sattuessa kohdalle palata huonoihin tapoihin.</p>

4.11.2009

<p>Biodynaamisen maanviljelyn ajatus, että jokainen maatila on ainutlaatuinen elävä yksilö, sopii erinomaisesti yhteen terroir-ajatuksen kanssa.</p>

2.10.2009

<p>Jos maailmassa olisi enemmän tällaisia viinejä, moni joisi aiempaa kohtuullisemmin. Sillä laadukkaassa jo vähä on kylliksi.</p>

13.8.2009

<p>Biodynaamisuus ja viini elävät parhaillaan onnistunutta liittoa. Siitä liitosta näyttää kehittyvän iso juttu.</p>

30.4.2009

<p> Testin voittanut luomukuohuviini oli kuin Pekka Haavisto: pehmeä, myönteinen ja lämmin. </p>

16.4.2009

<p>Kukaan ei ole viinimestari heti, saati viinimaisteri.</p>

1.4.2009

<p>Pohjoismaiset monopoliyhtiöt eivät ole toistensa klooneja.</p>

2.3.2009

<p>Voisi luulla, että luonnollisuus on viinintuotantoon pyrkivä uusi nouseva trendi, niin usein olen siihen viime aikoina törmännyt.</p>

13.2.2009

<p>Alsace käy vuosittain kylässä Helsingissä, nimittäin sen viinit ja viinintekijät.</p>

20.1.2009

<p>Nyt kun monet valkaisevat neniään joulun ja uudenvuoden runsaiden kilistelyjen jälkeen, viiniseurakunta voisi kokeilla kuivajuomista.</p>

19.12.2008

<p>Osa viinikirjan ilosta kai on siinä, että voi käydä keskusteluja kirjan kanssa.</p>

15.12.2008

<p>Persoonallinen, paikallisrypäle Mencíasta valmistettu Pétalos on Alkon nautittavimpia punaviinejä, etenkin hintaluokassaan.</p>

9.12.2008

<p> Toimitus maisteli seitsemää luomupunaviiniä ja yhtä Reilun kaupan punaviiniä. Tässä neljä ensimmäistä, loput neljä julkaistaan blogissa ensi viikolla. </p>

25.11.2008

<p> Maistiaiset olivat kuin luontoretki. Hillomaisena kokemus olisi ollut silkkaa continental breakfastia. </p>

7.11.2008

<p>Viinityöläisillä on voimakkaita allergioita ja muita vaivoja, jotka liitetään kemiallisiin torjunta-aineisiin. Viinin ystäville Ruotsin luonnonsuojeluyhdistys suosittelee luomuviinejä. </p>

27.10.2008

<p>Ilmakuivatut kinkut roikkuvat katosta, isolla pöydällä on erilaisia salameja ja kokonaisia juustokiekkoja. Yksi seinä on varattu viineille.</p>

10.10.2008

<p>Fine Suomi kilpailee Viinilehden ja Glorian Ruoka & Viini -lehden kanssa. Finen porukka ei pidä kyseisiä lehtiä kunnon viinilehtinä.</p>

30.9.2008

<p> Tällaiselle jääräpäiselle ihmiselle on terveellistä huomata, että muutkin kuin pienehköt eurooppalaiset viinintekijät voivat suhtautua tuotantoonsa väkevällä intohimolla, jossa ei ole sijaa kepulikonsteille. </p>

12.9.2008

<p> Suomalainen calvados onkin mutkattomasti nimeltään Verlados. Kymenlaaksolainen Viiniverla on valmistanut calvadosta Suomessa jo kymmenen vuotta. </p>

29.8.2008

<p> Aito viini ei ole arkituote muille kuin oikein paksulompsaisille. Jos alkaisimme uudella tavalla arvostaa juhlimista, meillä olisi varaa ostaa luonnollisia, tasokkaita viinejä. </p>

15.8.2008

<p> Metallikapseleissa on jotain postmodernia, siis hämärää. Mitä sekin tarkoittaa, että ne sallivat viinien &quot;normaalin&quot; ikääntymisen? Olemme koe-eläimiä. </p>

8.8.2008

<p> Varauksellinen suhteeni luomuviineihin avartui, kun vierailin kesälomallani Pizzolaton luomuviinitilalla Veneton läänissä Italiassa. Juuri Italiassa syntyivät ennakkoluulonikin. </p>

18.7.2008

<p>Tuli mieleen hillitty englantilainen hovimestari, jonka tyynen pinnan alla kiehuu.</p>

11.7.2008

<p>Tämä viini ei kumartele eikä tee tykö. Se on hyväksyttävä tai hyljättävä.</p>

4.7.2008

<p>Kirpeä cava ja vaihtoehto kartonkivalkkarille.</p>

27.6.2008

<p>Helppo paluu valkkareiden maailmaan – mikäli on etääntynyt niistä juotuaan paljon huonoja valkoviinejä.</p>

19.6.2008

<p> Kokosimme kuusi ihmistä maistelemaan viinejä. Kesää ajatellen valkoviinit olivat enemmistössä. </p>

13.6.2008

<p> Ilmastonmuutos aiheuttaa sekasotkua viinimaailmassa. Moni asia muuttuu, mutta pahvipakkauksesta en ala viiniäni juomaan. </p>

5.6.2008

<p> Jos viini tuoksuisi mämmille tai saunalle, suomalainen olisi ylivoimainen viinin kuvailija. Mutta eteläeurooppalaiset ovat parempia sanomaan, muistuttaako viinistä löytyvä aprikoosin haju ja maku tuoretta, kuivattua vai hillottua aprikoosia. </p>

30.5.2008

<p> Siellä missä ennen oli pusikkoa, nurmikkoa ja niittyjä, on nyt vastaistutettuja viiniviljelmiä vieri vieressä. Slovenia nousee varteenotettavaksi viinimaaksi italialaisten opastuksella. </p>

23.5.2008

Pidin jääräpäisen viinineron Jean-Michel Deissin viineistä heti. Hänen terroir-viineissään maistuu maaperä ja ilmasto, ei rypälelajike.

16.5.2008

<p> Ruokakauppojen viinivalikoima tyydyttänee parhaiten humalahakuisia. Italiassa halvimmat bulkkiviinit löytyvät juuri ruokakaupoista. </p>

9.5.2008

<p> Alkon myyjä väitti, että lähes kaikki viini on nykyään luomua, eli luonnonmukaisesti valmistettua. Mitä puppua! </p>

2.5.2008

<p> Ikävä sanoa, mutta luomuviini ei aina ole hyvää. </p>

25.4.2008

<p> Tykkään, kun punaviini oikein putsaa suun. Kun se tuntuu suorastaan juuriharjalta. </p>


Viite