Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Mummon kesäsalaatti

Saara Törmä

Simppeli herkku. Jos et kaipaa munia, vaihda tilalle paahdettuja pähkinöitä. Saara Törmä

Simppeli herkku. Jos et kaipaa munia, vaihda tilalle paahdettuja pähkinöitä.

22.6.2009

Saara Törmä

Paras kesäruoka on raikasta, yksinkertaista ja valmistuu nopeasti. Mummon kesäsalaatti sopii lomapäivään kuin nakutettu.

2 pääruoka- tai 6 pikkuannosta

  • ½ varhaiskaali
  • 2 ruukkua tai kerää salaattia, esim. lehtisalaattia, rucolaa
  • 1 ruukku tilliä
  • (3 luomumunaa)

Kastike

  • 2 dl kermaa tai kasviskermaa
  • 2 tl dijonin sinappia
  • 2 tl sokeria
  • noin 1/2 tl suolaa
  • ripaus musta- ja valkopippuria
  • 2 rkl luomusitruunan mehua
  1. Keitä munat kypsiksi (10 min), jos käytät niitä. Jäähdytä ja lohko munat.
  2. Silppua kaali, salaatit ja tilli. Nosta ainekset kulhoon.
  3. Tee kastike. Sekoita kerman joukkoon sinappi ja mausteet. Sekoita lopuksi joukkoon sitruunamehu. Tarkista maku.
  4. Valuta kastiketta salaatille ja nauti salaatti heti. Seuraksi sopivat ruisleipä, uudet perunat ja esim. paprika”silli”.





Viite