Raparperikakku

15.6.2009

Juhannuskahveilla tarjotaan kuivakakun näköistä raparperikakkua, joka on mehukasta kuin mikä. Kakku maistuu myös vegaaneille.

Mökkituliainen. Juhannus ilman kakkua on kehno.

Kuva: Saara Törmä

12 palaa

  • 3 1/2 dl raakaa raparperia hienonnettuna (noin 400 g)
  • 2 1/2 dl hedelmäsokeria
  • 1 1/2 öljyä
  • 1 dl kasvismaitoa tai -kermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl maissitärkkelys- tai perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Lisäksi

  • Kerma- tai vaniljavaahtoa tai vaniljajäätelöä
  1. Voitele rengasvuoka tai pyöreä kakkuvuoka margariinilla ja kaada vuokaan kourallinen vehnäjauhoja. Pyörittele vuokaa ja kopistele ylimääräiset jauhot pois.  
  2. Kuori raparperit ohuelti ja silppua ne mahdollisimman hienoksi.
  3. Mittaa kulhoon raparperit, hedelmäsokeri, öljy, kasvismaito tai -kerma, vaniljasokeri, kaneli ja suola. Sekoita.
  4. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, maissitärkkelys- tai perunajauhot ja leivinjauhe.
  5. Lisää jauhoseos nesteeseen ja sekoita taikina tasaiseksi.
  6. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  7. Paista kakkua noin 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, riippuen vuoan koosta. Kakku on kypsä, kun sen keskelle työnnettyyn tulitikkuun ei tartu taikinaa.
  8. Anna kakun jäähtyä hyvin ja kumoa kakku vuoasta. Nauti kakun kanssa kerma- tai vaniljavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
  9. Säilytä ylimääräistä kakkua jääkaapissa.

Öljyä?

Nimetön | 23.06.2009 21:20

Kiinnostava resepti... Mikäköhän yksikkö öljyä tähän lisätään, 1,5 desiä vai ehkä ruokalusikallista?

Oi oi mikä moka! Oikea

Saara Törmä | 06.07.2009 15:27

Oi oi mikä moka!

Oikea määrä öljyä on 1 1/2 DL! Pahoitteluni.

Tv. Saara

Vihreä Lanka Oy, Fredrikinkatu 33 A, 00120 Helsinki, puh. (09) 5860 4123, toimitus[ät]vihrealanka.fi. Päätoimittaja Juha Honkonen. Rekisteriseloste.