Polttohautaus vs arkkuhautaus.

Eeero H. | 22.06.2009 20:12

Tässä vanhentuassa ja omaa hautaa ja hautaamistapaa miettiessä, olen ajatellut, että polttohautaaminen on epäekologinen, koska siitä jää maan pintakerrokseen vain mineraaleja. Kun näin sekä idässä että lännessä tehdään arkkuhautauksen sijasta, maaperän humus vähenee vähenemistään. Ajatelkaa 6-9- mijardin ihmisvainajan a) polttokäryjä vs. saman määrän maatumista, etenkin siellä missä aavikoituminen on voimakasta.
En kirjoita tätä pilana, vaan vakavissani. Haluan vastauksia !

Polttohautauksessa ihmisen

Ville | 24.06.2009 20:39

Polttohautauksessa ihmisen sisältämät haitta-aineet pääsevät savun mukana ympäristöön. Esimerkiksi elohopeaa krematorioista vapautuu kilokaupalla vuosittain. Polttaminen kuluttaa energiaa ja krematorioissa käytetään usein fossiilisia polttoaineita.

Promessointi

Ruukinmatruuna | 26.09.2009 19:49

Promessointi (http://takkirauta.blogspot.com/2008/03/kylm-tapa-lhte.html) lienee kaikkein ekologisin hautaustapa. Tässä tavassa ruumiista poistetaan vesi pakastekuivaamalla se nestetypessä. Jäljelle jää 5-10 kg kiintoainetta, joka sisältää luut sekä hiilipitoisen aineen. Vainajan jäännökset voidaan haudata helposti maatuvassa laatikossa. Näin vainajan hiilipitoinen aines toisaalta sitoutuu humukseen ja toisaalta epäorgaaninen aines pääsee maahan.

Nestetyppi on terästeollisuuden sivutuote, joka menisi joka tapauksessa hukkaan.

Salarikkaat.

M.K.Korpela | 28.09.2009 13:19

Tässä on paikka panna lukijat miettimään pikkukaupunkien ja maalaiskuntien todellisuudessa varakkaita henkilöitä.

Jos nuhruisen näköisessä maalaiskunnassa tai pikkukaupungissa miettii että kenellä täällä on oikeasti rahaa , useimmat eivät tule ajatelleeksi että paikkakunnan hautausurakoitsija on kaikessa hiljaisuudessa yleensä erittäin varakas henkilö. Asiakkaat (tai paremminkin asiakkaan omaiset) eivät juuri tunnetilansa takia kysy hintaa , ja alan kokemus tekee vaikutuksen.

Bisnes on kirjaimellisesti yhtä varmaa kuin kuolema ja tuotekehityksen kustannuksia ei ole. Makeimmillaan bisnes on silloin kun paikkakunta (taajama) on juuri kyllin suuri yhdelle hautausurakoitsijalle mutta kuitenkin liian pieni kahdelle tai useamalle kilpailijalle. Tällöin hauturi tekee monopoliasemassa maailman varminta bisnestä vuodesta toiseen hyvällä , muttei huomiota herättävällä katteella.

Että hauturia ei mielletä yhdeksi maaseudun ja pikkukaupunkien pohatoista on ymmärrettävää , sillä alan luonteeseen ei sovi että hauturi ajaisi Porschella.

Mutta aivan varmasti monet pikkukaupunkien ja maalaiskuntien käytännössä monopoliasemassa bisnestä vuosikausia tehneet hautausurakoitsijat pesisivät varallisuudessa moderneja pintajulkkiksia mennen tullen.

Kirjoita uusi kommentti

  • Kirjoita asiallisesti, omalla nimellä ja noudata hyviä tapoja. Pysy aiheessa, ja jos linkkaat muualle, kerro mitä linkki sisältää. Keskustelussa ei saa esittää haastateltaviin, toisiin keskustelijoihin, kolumnisteihin, toimittajiin tai muihin henkilöihin kohdistuvia loukkaavia tai asiattomia kommentteja eikä kansanryhmiä koskevia halventavia yleistyksiä tai rasistisia kommentteja. Toimitus pidättää oikeuden valita julkaistavat kommentit. Omalla nimellä jätetyt kommentit julkaistaan pääsääntöisesti, nimimerkillä jätetyt vain poikkeustapauksissa.
Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <i> <strong> <b> <cite> <code> <ul> <ol> <li>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

Vihreä Lanka Oy, Fredrikinkatu 33 A, 00120 Helsinki, puh. (09) 5860 4123, toimitus[ät]vihrealanka.fi. Päätoimittaja Juha Honkonen. Rekisteriseloste.