Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Chilikirja

Gummerus

Chilikirja
Gummerus

19.2.2015 11.42

Lasse Leipola

Chili on viime vuosina noussut Suomessa pelkästä mausteesta suosituksi harrastukseksi. Sen vuoksi oli jo korkea aika saada aiheesta kotimainen tietoteos.

Chilikirja yrittää olla alan yleisteos kertaamalla historiaa ja lajitietoa, mutta sen painotukset ovat vähän outoja. Vaikka kyseessä on ensisijaisesti ravinnon osana käytettävä mauste, ei kirjassa ole kuin kahdeksan reseptiä. Kyseessä onkin enemmän kasvattajan kuin kotikokin opaskirja.

Tekijöiden oma innostus näkyy sivuilta ja on tarttuvaa, mutta välillä se saa kirjan tuntumaan sisäpiirin jutulta. Olisi ollut kiinnostavaa kuulla vinkkejä esimerkiksi siitä, mistä eri laatuja voi ostaa kokeiltavaksi ennen kuin alkaa ryhtyy itse kasvattamaan.

* * *

Tommi Hietavuo, Jukka Kilpinen ja Teija Aaltonen: Chilikirja. Gummerus 2015.




Viite