Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Punajuuritahna

9.3.2007 13.32
Saara Törmä

  • 3 keskikokoista punajuurta, n. 400 g
  • 1 1/2 dl auringonkukansiemeniä
  • 3/4 dl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 1/2 rkl omenaviinietikkaa
  • 1/2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl cayennenpippuria
  1. Harjaa punajuuret puhtaiksi ja keitä ne pehmeiksi, noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Jäähdytä, kuori ja lohko punajuuret.
  2. Punajuurten kypsyessä paahda auringonkukansiemeniä varovasti kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä. Kumoa siemenet kulhoon jäähtymään.
  3. Mittaa kaikki aineet kulhoon tai monitoimikoneen sekoitusastiaan ja soseuta tahnaksi. Voit valmistaa tahnan myös porkkanasta tai palsternakasta.


Lisää aiheesta:


Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa paperilehti täältä.