Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Väkeä.
Meitä on liikaa. Ja osa meistä kuluttaa aivan liikaa, muistuttavat tiedeakatemiat.SXC

Meitä on liikaa. Ja osa meistä kuluttaa aivan liikaa, muistuttavat tiedeakatemiat.

Tiedeyhteisö: Hienotunteisuus syrjään ja väestönkasvun pysäyttäminen pöydälle

14.6.2012 9.47

Lasse Leipola

Väestönkasvun rajoittaminen on ollut poliittinen tabu, josta on päästävä eroon, jotta kestävän kehityksen huippukokous Riossa voi onnistua. Tätä mieltä ovat tiedeakatemioiden verkosto IAP:hen kuuluvat 105 tiedeinstituutiota.

”Liian pitkään väestö ja kulutus on jätetty pois pöydältä poliittisen ja eettisen hienotunteisuuden vuoksi. Nämä asiat vaikutta sekä kehittyneisiin että kehittyviin maihin ja meidän on yhdessä otettava vastuu niistä”, professorit Howard Alper ja Mohamed Hassan sanovat asiasta annetussa tiedotteessa.

”Poliitikoilla on ainutlaatuinen tilaisuus tarttua tähän kysymykseen Rion kansainvälisessä kokouksessa. Toivomme, että he kuulevat todisteisiin pohjautuvat neuvot heidän omilta tiedeakatemioiltaan, kun he tekevät planeetan tulevaisuuteen vaikuttavia päätöksiä.”

Julkilausuman mukaan kulutuksen taso kehittyneissä maissa ja väestönkasvu kehittyvissä maissa kuluttaa luonnonvaroja ja vahingoittaa tulevien sukupolvien etua. Sen mukaan kaikessa politiikassa tulisi jatkossa huomioida vaikutukset väestönkasvuun ja kulutukseen.

väestönkasvu  luonnonvarat 




Viite