Ministeri haluaa Suomen seuraavan Saksaa: Nämä verottomat markkinat verolle

5.7.2012

Kehitysministeri Heidi Hautala (vihr) toivoo Suomen ottavan aktiivisemman roolin rahoitusmarkkinaveron ajamisessa. Ecofin-neuvoston kokouksessa kesäkuun lopulla yhdeksän EU-jäsenmaata päätti toimista rahoitusmarkkinaveron puolesta.

”Suomessa hallitus joutuu vielä tekemään asiasta lopullisen päätöksen, sillä käsitykset puolueiden kesken poikkeavat toisistaan siinä, kuinka laajasti EU-maiden on lähdettävä mukaan hankkeeseen. Kärkijoukkoihin on nyt ilmoittautunut esimerkiksi Saksa, jonka jalanjäljissä Suomi on mieluusti EU:n talousasioissa kulkenut”, Hautala kirjoittaa vihreiden sivuilla.

Hän muistuttaa, että myös Euroopan parlamentti on viimeksi toukokuussa äänestänyt veron puolesta. Tämän lisäksi sitä ilmoittaa tukevansa 66 prosenttia EU-kansalaisista ja suomalaista 64 prosenttia.

”Vaikka verojen nostoon ja leikkauksiin on nykyisessä taloustilanteessa jatkuvia paineita, ovat rahoitusmarkkinat tällä hetkellä lähes täysin verottamattomat. On oikein vaatia myös rahoitussektoria kantamaan kohtuullisen osuuden kriisien aiheuttamista kustannuksista”, Hautala kirjoittaa.

Hänen mukaansa lisääntyvillä verotuloilla saataisiin enemmän varoja muun muassa työllisyyden edistämiseen ja kestävien investointien tukemiseen.

”Yhdyn myös Ranskan presidentin Francois Hollanden ajatukseen siitä, että tietty osa rahoitusmarkkinaveron tuloista tulee ohjata köyhyyden ja ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun. Tämä ja muut innovatiiviset rahoituslähteet ovatkin erittäin tärkeitä myös kehitys- ja ilmastorahoituksen kannalta.”

Mitäs teateria tää on? - rahaahan virtaa pankeille nyt!

Kari Hämäläinen | 05.07.2012 18:05

Onko Hautala täysin uutispimenossa vai miksi haluaa lisätä ääliöbyrokratiaa? Minne te luulette näiden tukien nyt menevän kuin rahoitusmarkinoille?

Ja jos joku puhuu siitä, että "palautetaan pikkaisen takaisin" niin kertokaas mulle mikä järki on rangaista niitä jotka ovat osaneet hoitaa hommansa? Onko tämän yhteiskunnan ja EU:n tarkoitus tappaa kaikki kannattava JOTA EI TUETA ja lykätä tukea sinne jotka eivät muuten kannattaisi?

Kertokaa mulle mikä järki on yrityksellä nyt esmes yrittää osakeantia? Osakeet eivät ole enään missään huudossa eli yritysten se portti rahoitukseen on tukossa/tukkeutumassa. Katsokaa vaikka 12 vuoden jaksoa osakesijoittamisessa - mitään järkeä? Osakeisiin kannattaa enään spekulanttien sijoittaa. Pitkän aikavälin sijoittaminen sukseekusee kunnolla.

Heidi Hautala kuuluu sarjaan Kyllönen-Kiuru eli ei kovin mairittelevaa naispäättäjille. Finnair sotkukaan ei mennyt ihan putkee, kun piti julistaa kaikki olevan ok ja sitten pukkasikin poliisitutkintaa.

Vielä lisäkomenttia

Kari Hämäläinen | 06.07.2012 8:46

”Yhdyn myös Ranskan presidentin Francois Hollanden ajatukseen siitä, että tietty osa rahoitusmarkkinaveron tuloista tulee ohjata köyhyyden ja ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun."
Hyvä esimerkki siitä miten asia "myydään" eli tehdään siitä myötämielisempää päättää.

Fakta on, että sitä rahaa tungetaan nyt konkurssipankeille. Merkityksetön byrokratiaa lisäävä rahoitusmarkinavero on kulissi jolla kalastetaan glooriaa poliitikoille. Jokatapauksessa pankeille jouduttaisiin lykkäämään sen veron verran lisää rahaa. Järkee hei?

Talousanomissahan tuli jo lisää faktaa

Kari Hämäläinen | 06.07.2012 12:56

Sen minkä olen jo aiemmin linkannut BBC:n linkkinä on nyt suomeksi talousanomissa:"Euroopan pankkien velka on kolme kertaa suurempi kuin valtioiden velka"

http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/07/06/172-ekonomistia-merkel...

Sama asia BBC:ssä

http://www.bbc.co.uk/news/business-16290598

Tosiasiallisesti siis velkaa bankeilla on 30 000 muiljardia, sillä EU:n velka on 10 400 miljardia ja Eurozonen n 9 400 miljardia. (Lähde Eurostat)(pikku kritiikki - onkohan Talousanomat nyt oikaissut vähäsen ynäämällä kaikki yksityisen sektorin velat?)

Millä ihmeellä tuossa pyramidihuijauksessa on mitään varaa mihinkään rahoitusmarkinaveroon muutakuin kulissiksi, kierrätetäväksi ja fasadiksi hyvälle virkamiesnäytelmälle? Moniko teistä oikeasti verottaisi rankemmin rutiköyhää tai konkurssipesää?

Senverran myönnän, että se vero(tobinin vero) olisi pitänyt läpsäistä 10 vuotta sitten + vielä se, että EKP ei olisi tukenut veronmaksajan rahoilla tuota alhaista korkoa jonka se luuli kiihdyttävän kasvua vaikka se oli tosiasiallisesti valekasvua ja investointeja tuottamattomiin paikkoihin.

Miksei kukaan puhu kansalaisia- heidän tulevaisuutaan tässä tuho

Kari Hämäläinen | 10.07.2012 8:19

Miksei kukaan puhu kansalaisista? heidän tulevaisuutaan tässä tuhotaan. Kreikassa on nyt käynissä kova aivovienti. Arvaatte varmaan mitä siitä seuraa?

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2012/07/1578625/suomenopettaja...

Pankeillefvero sitä pankeille vero tätä, mutta kuka kuulisi kansalaista?

Oma valuutta drakma taitaa olla ainoa mahdollisuus? Nyt sinne lyödyt tukirahat ovat vain kurjistaneet tilanetta.Tukea on mennyt enemmän kuin Kreikalla on ollut velkaa ja josta tuki on sitten kiertänyt Saksalle, Ranskalle ja muille Eurooppalaisille pankeille.

Miksi vihreä ministeri on mukana tälläisessä puliveivauksessa jossa pankit pelastetaan ja muut tuhotaan mukaanlukien kansalaiset? Väitän, että Kreikkalasilla ei menisi sen huonommin vaikka kaikki pankit kaatuisivat. Nythän suunta on sotatilaan kokoajan.

Leikkuri tuhoaa lopullisesti kaiken

Kari Hämäläinen | 11.07.2012 18:50

Yksi valtion pääfilosofioistahan on ollut tasapainottaminen eli kulutuksen luominen lamassa ja ylimääräisten takaisin kohliminen noususuhdanteessa. Nyt valtiot ovat itse ongelma ja joutuvat leikaamaan kun eivät saa pankeilta lainaa oikein millään hinnalla(kun pankit itse eivät saa rahaa edes). Syherö on tietty monimutkaisempi liittyen maaiden tuotantotalouksiin yms , mutta yksinkertaistettuna näin.

Tässä siis tehdään kaikki asiat päin veetä. Tarttis elvyttää, mutta elvytysrahoja ei ole säästetty parempina aikoina.

Paha paha paikka. :(

Älkääkä unta nähkö mistään takuista pankkine osakkeina kuten soinivaara ja Hassi ovat maininneet. Ne ovat roskapaperia. Pyramidihuijausta kirjaimellisesti. Kaikki rahat on liiaksi vivutettu. Kaikki vakuutukset riskisijoituksille on liiaksi ristiinvakuutettu eli se leviää kaikkialle. Toisinsanonen riskianalyysi tehtiin päin mäntyvä ja aliarvioitiin riskit. Valtiothan eivät voineet mennä konkaan tässä kolme vuotta sitten. Löytyy useita viisaita verkosta jotka näin julistivat mm Kiander.

Vihreä Lanka Oy, Fredrikinkatu 33 A, 00120 Helsinki, puh. (09) 5860 4123, toimitus[ät]vihrealanka.fi. Päätoimittaja Juha Honkonen. Rekisteriseloste.