BBC: YK patistaa Yhdysvaltoja vähentämään biopolttoaineiden tuotantoa

10.8.2012

YK vaatii Yhdysvaltoja löysäämään lakiaan, joka edellyttää, että 40 prosenttia maissisadosta käytetään biopolttoaineiden raaka-aineena. Asiasta kertoo BBC.

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO pelkää, että Yhdysvaltain tiukka politiikka pahentaa ruokakriisiä ympäri maailman.

Yhdysvallat haluaa puolestaan vähentää riippuvuuttaan tuontiöljystä tuottamalla kotimaista polttoainetta. Biopolttoainetuotannon arvioidaan laskevan polttoaineiden hintoja Yhdysvalloissa noin 7–34 sentillä litralta.

Ruuan hinta on nousussa muun muassa Yhdysvaltoja ja Venäjää tänä kesänä koetelleen kuivuuden vuoksi.

Jatkuva ruokakriisi

Juha Korhonen | 12.08.2012 9:28

Olen kuullut jatkuvasti nälänhädästä ja toistuvasti ruokakriiseistä koko sen ajan mitä uutisia olen lukenut, eli n. 40 vuotta. Mikään ei ole muuttunut mihinkään tällä saralla neljässäkymmenessä vuodessa, ainakaan.

Korhoselle : Mikään ei ole muuttunut

Kari Hämäläinen | 13.08.2012 12:42

Muistakkos sää aikaa, kun oli maanlaajuinen taksvärkki Intian köyhien auttamiseksi ja jokaisen koulun oppilaan piti virkata oma neliönmuotoinen pala josta sitten yhteenliittämällä tehtiin peittoja Intian köyhille? Samaan aikaan Intia rakensi ydinasetta ja sitä ei pikkurahalla tehdä.

Tätä pelleilyä on tosiaan jatkunut jo yli 40 vuotta ja kurjuus ja nälänhätä on kestouutiset.

1967 - tuossa on ensimäinen nälänhätä jonka muistan lapsuudestani ja jota hoilotettiin. Täällä filosofoi populaa jonka isät ja äidit eivät edes olleet syntyneet tuolloin vielä.
http://en.wikipedia.org/wiki/Biafra

Missäsä vaiheessa se ylikansoitus, maankäyttö ja väestöräjähdys otetaan oikeasti tapetille esille vai onko se kielletty asia? Tässä tosiaan pyöritään paikoilaan koko ajan.

Tuuliviiripolitiikkaa

Kari Hämäläinen | 13.08.2012 22:25

http://www.vihrealanka.fi/node/394

"Vihreiden puheenjohtaja Tarja Cronberg on samoilla linjoilla. Seuraavan hallituksen olisi hänestä edistettävä biopolttoaineiden tuotantoa ja käyttöä nimenomaan maaseudun kehittämiseksi. Biopolttoaineissa täytyy hänen mielestään yhdistyä energiaturvallisuus, työllisyys ja ilmasto."

Jos tää touhu vaihtuu joka 5 vuoden välein niin ei ole mitään kestävää kehitystä mihinkään suuntaan. 5 vuotta eikä 10 vuottakaan ole mikään ison investoinnin elinkaari.

Vihreä Lanka Oy, Fredrikinkatu 33 A, 00120 Helsinki, puh. (09) 5860 4123, toimitus[ät]vihrealanka.fi. Päätoimittaja Juha Honkonen. Rekisteriseloste.