Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kasvishampurilaispihvit

1.4.2008 15.40

Saara Törmä

Kasvishampurilaispihvejä tehdessäsi varmista, että komerosta löytyy sinappia, ketsuppia ja vaaleaa leipää sekä mielellään myös suolakurkkua ja tomaattia.

10 pihviä

  • 4 porkkanaa
  • 2 perunaa
  • 1 suurehko sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 3/4 dl kaurahiutaleita
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1 tl anista
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 dl soijajauhoja tai 1 muna
  1. Kuori porkkanat ja perunat ja paloittele ne kattilaan.
  2. Lisää vettä sen verran, että juurekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä pehmeiksi ja kaada keitinliemi pois.
  3. Hienonna sipuli ja paista se pannulla öljyssä pehmeäksi.
  4. Survo porkkanat ja perunat esimerkiksi perunansurvimella. Lisää survokseen sipuli, kaurahiutaleet, mausteet ja öljy. Sekoita joukkoon vielä 1/2 dl soijajauhoja tai kananmuna.
  5. Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä suoraan uuninpellille, leivinpaperin päälle.
  6. Paista 200 asteessa niin kauan, että pihvien pinta on rapea ja hieman ruskistunut. Käännä pihvit lastan avulla kerran paiston aikana.
  7. Kokoa pihveistä hampurilaisia kaikilla mausteilla.




Viite