Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Punajuurisalaatti

1.4.2008 16.41

Saara Törmä

Tämä punajuurisalaatti ei ole tavallinen einessalaatti, vaan hienostunut kokonaisuus, joka sopii pääruoaksi.

4–6-pääruoka-annosta

  • 1 1/2 kg punajuuria
  • 200 g selleriä
  • 2 omenaa
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl rusinoita

Öljykastike

  • 1 1/2 dl öljyä
  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Fetakastike

  • 2 dl kermaviiliä
  • 150 g fetajuustoa muruina
  • 1/2 tl mustapippuria

Lisäksi

  • 2 ruukkua salaattia, esim. rucolaa
  • auringonkukansiemeniä paahdettuna
  1. Pese punajuuret ja selleri, ja keitä ne täysin kypsiksi. Tarkista kypsyys puutikulla.
  2. Jäähdytä kasvikset kylmässä vedessä ja kuori ne. Leikkaa punajuuret lohkoiksi ja selleri ohuiksi viipaleiksi.
  3. Kuori ja viipaloi omenat. Sekoita omenat punajuuren ja sellerin joukkoon.
  4. Paahda auringonkukansiemenet kuivalla pannulla. Silppua rusinat. Lisää ainekset punajuuriseokseen.
  5. Sekoita öljykastikkeen aineet keskenään ja sekoita kastike punajuuriseokseen. Anna maustua jääkaapissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.
  6. Sekoita fetakastikkeen aineet keskenään.
  7. Revi salaatit tarjoilukulhon pohjalle ja nostele päälle punajuuriseos.
  8. Koristele salaatti auringonkukansiemenillä. Tarjoa salaatin rinnalla fetakastiketta ja leipää.




Viite