Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Marcus Donner / Greenpeace

Aktivistit Seattlen edustalla
Jättäkää Arktis rauhaan! Lähes tuhat henkeä osallistui Shellin poraussuunnitelmia vastustaneeseen mielenilmaukseen kajakeissa tai rannalla.Marcus Donner / Greenpeace

Jättäkää Arktis rauhaan! Lähes tuhat henkeä osallistui Shellin poraussuunnitelmia vastustaneeseen mielenilmaukseen kajakeissa tai rannalla.

Kajakkiväki protestoi Seattlessa

21.5.2015 10.05

Kati Pietarinen

Seattlessa Yhdysvalloissa järjestettiin viime lauantaina 16. toukokuuta noin kahdensadan ihmisen kajakki- ja kanoottiprotesti öljy-yhtiö Shellin Arktikselle matkaavaa öljynporauslauttaa vastaan. Vihreä Lanka kertoi protestisuunnitelmista viime lehdessä.

Arktista öljynporausta ja porauslautalle Seattlen satamasta vuokrattua terminaalia vastustavan ShellNo-verkoston protesti jatkui maanantaina. Sadat aktivistit kokoontuivat satamalaiturille estääkseen pääsyn öljynporauslautalle ja hidastaakseen työntekoa, Mother Jones -lehti kertoi.

Shell aikoo lähettää Alaskan ja Venäjän väliselle Tšukšimerelle kaksi öljynporausyksikköä, joiden on tarkoitus porata siellä kesän aikana. Myös Suomen valtion omistaman Arctia Shippingin monitoimimurtajat Fennica ja Nordica ovat mukana hankkeessa. Yhdysvaltain sisäministeriön alainen BOEM-virasto antoi viime maanantaina Shellille koeporausluvan hankkeelle, mutta yhtiö tarvitsee vielä muita lupia poraamisen aloittamiseen.


Lisää aiheesta:



Viite