Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kari kiittää hallituksen linjausta: "Sinetöi Hanasaaren kivihiilikasojen kohtalon"

emmakari.fi

Emma Kari
Jotain hyvää. Emma Kari pitää hallituksen ilmasto- ja ympäristölinjauksia huolestuttavina, mutta kiittelee kivihiilestä luopumista.emmakari.fi

Jotain hyvää. Emma Kari pitää hallituksen ilmasto- ja ympäristölinjauksia huolestuttavina, mutta kiittelee kivihiilestä luopumista.

28.5.2015 9.32

Annakaisa Suni

Tuleva hallitus linjaa ohjelmassaan, että kivihiilen käyttö energiantuotannossa ajetaan alas 2020-luvun aikana.

"On selvää, että tämä sinetöi lopullisesti Hanasaaren hiilikasojen tulevaisuuden", sanoo Helsingin vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Emma Kari tiedotteessa.

Helsinki selvittää parhaillaan kolmea eri vaihtoehtoa tulevaisuuden energiahuollolle: Hanasaaren kivihiilivoimalan korjaamista, uuden monipolttolaitoksen rakentamista Vuosaareen sekä hajautettuun uusiutuvaan energiaan ja energiatehokkuuteen perustuvaa vaihtoehtoa. Valtuusto päättää asiasta syksyllä.

”On järjetöntä laittaa satoja miljoonia euroja kivihiilenpolton jatkamiseen Hanasaaressa tilanteessa, jossa kivihiilen käyttö ajetaan alas. Uuden hallituksen päätös poistaa yhteistuotantolaitosten CO2-veroalennus osoittaa, että hiilen polton perustelut ovat loppumassa”, Kari sanoo.

Kari kiittää kivihiilipäätöstä, mutta muilta osin hän pitää hallituksen ilmasto- ja ympäristölinjauksia huolestuttavina. Hän ihmettelee erityisesti tuulivoiman syöttötariffin leikkausta ja turpeen polton jatkamista.

energia 




Viite