Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Hernesoppa

Saara Törmä

Rokkaa. Sopan kruunuksi sopii smetana tai tofukermaviili. Saara Törmä

Rokkaa. Sopan kruunuksi sopii smetana tai tofukermaviili.

13.2.2009 13.36
Saara Törmä

Laskiaisen kunniaksi on syytä valmistaa mintulla ja tillillä maustettua sakeaa hernesoppaa.

  • 500 g kuivattuja luomuherneitä
  • vettä liottamiseen
  • 3 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ dl rypsiöljyä
  • noin 13 dl vettä
  • 2 luomukasvisliemikuutiota
  • ¾ dl sitruunamehua
  • 1 ½ rkl sokeria
  • 2 ½ tl suolaa
  • 1 tl minttua
  • 1 tl timjamia
  • mustapippuria
  • ½ dl tilliä silputtuna
  1. Liota herneitä yön yli kylmässä vedessä. Valuta herneet.
  2. Silppua sipulit ja valkosipulit.
  3. Kuumenna öljy suuressa kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi.
  4. Lisää vesi, herneet ja kasvisliemikuutiot.
  5. Anna keiton poreilla hiljakseen kannen alla noin 2 tuntia, kunnes herneet ovat pehmeitä.
  6. Lisää sitruunamehu ja mausteet.
  7. Soseuta keitto halutessasi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai vettä, jos keitto on mielestäsi vähän liiankin sakeaa.



Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa paperilehti täältä.


Vihreä Lanka 3/2017

Lue

Vihreä Lanka

3/17

Sisällysluettelo
Anna palautetta

Näköislehti:
lehtiluukku.fi




Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Kansallispuistojen kasvu (Lasse Leipola & Haneen Jameel / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri