Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Nokkoshapankorput

8.6.2007 5.48

Saara Törmä

  • 2 1/2 dl vettä
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1/2 dl nokkosta ryöpättynä,
  • kuivaksi puristettuna ja silputtuna
  • 15 g hiivaa
  • 1/2 rkl suolaa
  • noin 1 l ruisjauhoja
  • (1 osa hunajaa, 1 osa vettä)
  • (suolahiutaleita) 
  1. Sekoita kädenlämpöinen vesi, jogurtti ja nokkonen. Liuota joukkoon hiiva ja suola. Lisää ruisjauhot vähitellen. Vaivaa tasainen ja tiivis taikina.
  2. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan tekeytyä lämpimässä ja vedottomassa paikassa kolme tuntia.
  3. Jaa taikina osiin ja kauli palat jauhotetulla pöydällä mahdollisimman ohuiksi, muutaman millin paksuisiksi levyiksi.
  4. Leikkaa levyt terävällä veitsellä paloiksi ja nosta ne pelleille leivinpaperin päälle. Halutessasi sivele levyt ennen leikkaamista lämpimällä hunajavesiseoksella ja ripottele pintaan suolahiutaleita.
  5. Paista hapankorppuja 275-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Jos käytät kiertoilmatoimintoa, paista muutama pellillinen yhtä aikaa ja laske lämpötila 250 asteeseen.
  6. Tarvittaessa voit vielä kuivattaa hapankorppuja uunin miedossa jälkilämmössä. Laita uuniluukun väliin esimerkiksi puukauha, jotta kosteus pääsee haihtumaan.




Viite