Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Naurisrösti

Saara Törmä

Naurisröstit.
Käännä rohkeasti. Naurisröstin voi paistaa myös avotulella, jos pannu sietää. Saara Törmä

Käännä rohkeasti. Naurisröstin voi paistaa myös avotulella, jos pannu sietää.

4.7.2008 8.30

Saara Törmä

Nauris on oivallista myös voissa paistettuna, salaatin kera. Tirisevän röstin kääntäminen vaatii rohkeutta ja ketteryyttä, mutta yrittänyttä ei laiteta.

2 lounasannosta

  • 500 g (1 nippu) naurista
  • 1 sipuli
  • 1/2 dl luomuvehnäjauhoja
  • 1 rkl luomuperunajauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 dl margariinia tai voita sulatettuna
  • (1 dl voimakasta juustoa raasteena)
  • öljyä paistamiseen
  1. Kuori nauriit ja sipuli ja leikkaa ne ohuiksi lastuksi.
  2. Nosta vihannekset kulhoon. Lisää jauhot ja mausteet. Kääntele tasaiseksi.
  3. Lisää lopuksi sula margariini tai voi. Kääntele. Lisää halutessasi myös juustoraaste.
  4. Kuumenna loraus öljyä pannulla. Kumoa naurislastut pannulle ja painele tasaiseksi. Nosta päälle lautanen painoksi ja peitä pannu kannella. Kypsennä röstiä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.
  5. Ota painona oleva lautanen pois ja käännä rösti suuremman lautasen avulla – paina lautanen pannua vasten ja kiepauta rösti lautaselle. Liu’uta rösti takasin pannulle.
  6. Paista röstiä taas kannen alla vielä viitisen minuuttia. Lisää lämpöä ja paista ilman kantta vielä hetki, jotta ylimääräinen neste haihtuu, pinta rapeutuu ja rösti saa kauniin värin.
  7. Anna röstin jäähtyä, kiinteytyä ja asettua. Koristele silputuilla kesäyrteillä. Nauti haaleana salaatin ja kirpeän kastikkeen kanssa.

 

 




Viite