Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

19.12.2009

Läpi yön uudesta ilmastosopimuksesta kiistellyt ilmastokokouksen täysistunto hyväksyi uuden ilmastositoumuksen lauantaina. Kokous päättyi virallisesti illanasuussa.

18.5.2017

Tuoreen Alaskassa tehdyn tutkimuksen mukaan arktiset alueet päästävät ilmakehään enemmän hiilidioksidia kuin niihin sitoutuu kasvukauden aikana.

13.4.2017

Energiantuotannon kasvihuonekaasupäästöt ovat pysyneet muutaman vuoden ennallaan, mitä on pidetty merkkinä siitä, että toimet ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ovat päässeet hyvään vauhtiin. Samaan aikaan ilmakehästä mitataan kuitenkin kiihtyvällä tahdilla kasvavia hiilidioksidipitoisuuksia.

6.3.2017

Britannian kasvihuonekaasupäästöt putosivat viime vuonna 5,8 prosenttia, arvioi ilmasto- ja energiapolitiikan erikoistunut Carbon Brief -sivusto.

3.3.2017

Ympäristövirasto EPA perui torstaina Obaman kaudella annetun määräyksen, jonka mukaan öljy- ja maakaasutuotannossa on raportoitava metaanipäästöistä.

13.12.2016

Maailmanlaajuisissa selvityksissä ilmastonmuutos nousee ykköshuoleksi lähinnä kehitysmaissa. Sama näkyy myös Euroopan sisällä: huoli ilmastonmuutoksesta on suurin Etelä-Euroopassa, jossa ilmastonmuutoksen tuhoisat vaikutukset ovat paljon lähempänä arkea.

17.3.2016

Ilmastotempaus Earth Hour on parhaimmillaan yhdentekevä tempaus, josta saa näyttäviä valokuvia. Pahimmillaan pelkään sen haittaavan ilmastonmuutoksen vastaista työtä.

18.8.2015

Yhdysvaltain ilmasto- ja energiapolitiikka jatkuu tasapainotteluna perinteisen energiantuotannon intressien sekä päästövähennysten välillä välillä.

22.7.2015

Ilmastonmuutos huolettaa erityisesti Etelä-Amerikassa ja Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Euroopassa ollaan huolestuneita äärijärjestö Isisistä.

18.6.2015

Paavin mukaan rikkaiden maiden on maksettava sosiaalinen velkansa vähentämällä merkittävästi uusiutumattomien energialähteiden kuluttamista ja tukemalla köyhempien maiden kestävää kehitystä.

Sivut