Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kuivahtaneet leivät

Saara Törmä

Kuivahtaneet leivät.
Vanhassa vara parempi. Leipä saa maustevoin avulla uuden elämän.Saara Törmä

Vanhassa vara parempi. Leipä saa maustevoin avulla uuden elämän.

29.3.2010 15.11

Saara Törmä

Jalosta kuivahtaneet ruisleipäviipaleet mahtaviksi korpun ja sipsin sukulaisiksi. Tee leipätankojen seuraan esimerkiksi tulista hummusta. Hyvää pääsiäistä!

  • 1 luomusitruunan kuori
  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 yksikyntinen valkosipuli tai 5 kynttä
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 12 viipaletta (n. 300 g) ruisleipää
  1. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta siitä keltainen, uloin pinta. Vältä kuoren valkoista osaa.
  2. Mittaa kuppiin pehmeä voi ja purista joukkoon valkosipuli.
  3. Lisää sitruunankuori, paprika ja suola. Sekoita tasaiseksi.
  4. Voitele leipäviipaleet ja levitä ne uunipellille, leivinpaperin päälle.
  5. Paahda leipiä 225 asteisessa uunissa noin 6 minuuttia.
  6. Anna leipien jäähtyä hetki ja leikkaa ne sitten saksilla esimerkiksi kolmioiksi tai suikaleiksi.
  7. Anna leipien kuivahtaa korpuiksi, jos maltat.




Viite