Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Linssipelti

Saara Törmä

Linssipelti.
Hyvää ja kaunista. Linssilevyn ulkonäkö ei päätä huimaa, mutta alapuoli on sievempi.Saara Törmä

Hyvää ja kaunista. Linssilevyn ulkonäkö ei päätä huimaa, mutta alapuoli on sievempi.

6.4.2010 13.50

Saara Törmä

Jos on tarkoitus järjestää talkoot tai muut karkelot, paista pellillinen linssipihviä. Iso levy kipataan lopuksi ympäri ja leikataan neliöiksi.

noin 8 hengelle

  • 400 g (punaisia)linssejä
  • 3 sipulia (n. 400 g)
  • 1 ½ dl öljyä
  • 2 ½ dl kaurahiutaleita
  • 1 ½ dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 2 dl sekalaisia pähkinöitä tai siemeniä rouhittuna
  • ½ dl luomusitruunan mehua
  • 1 rkl suolaa
  • n. 1 rkl sambal oelek -chilitahnaa
  • ½ tl mustapippuria
  1. Huuhtele linssit lävikössä ja keitä ne kypsiksi, noin 10 min.
  2. Valuta kypsät linssit lävikössä.
  3. Kuori ja silppua sipulit.
  4. Kuumenna pannulla ½ dl öljyä ja kuullota sipulit.
  5. Mittaa kulhoon linssit, sipulit, loput öljystä sekä kaikki loput aineet. Sekoita massa tasaiseksi.
  6. Kumoa seos uunipellille, leivinpaperin päälle. Tasoita massa pellin kokoiseksi levyksi.
  7. Paista 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
  8. Nosta kypsän levyn päälle leivinpaperiarkki sekä oikein päin oleva toinen uunipelti. Kippaa levy ympäri ja poista paistopaperi. (Kippaamisen tarkoitus on saada kauniimpi paistopinta ylöspäin.)
  9. Paina levy suuren veitsen avulla neliöiksi.
  10. Nauti pihvejä esimerkiksi perunamuusin ja tsatsikin kanssa.




Viite