Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mantelirusinasalaatti

Saara Törmä

Mantelirusinasalaatti.
Jäikö jotain? Jos kaapista löytyy joulujämiä, tee salaattia.Saara Törmä

Jäikö jotain? Jos kaapista löytyy joulujämiä, tee salaattia.

4.1.2011 14.24

Saara Törmä

Joulun jälkeen syödään tietenkin salaattia, johon on piilotettu viimeiset rusinat ja onnea tuovat mantelit.

6 hengelle

  • 500 g kaalia
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl manteleita
  • 1 rkl voita tai margariinia
  • ½ dl seesaminsiemeniä
  • 1 punasipuli
  • ½ dl rypsiöljyä
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl omenaviinietikkaa
  • 2 tl sinappia
  • n. ¼ tl mustapippuria
  • 2 dl rusinoita
  1. Suikaloi kaali ja mittaa joukkoon suola.
  2. Survo kaalia voimakkaasti esim. perunasurvimella, jotta kaali notkistuu.
  3. Mittaa leikkuulaudalle mantelit ja rouhi ne karkeasti terävällä veitsellä.
  4. Mittaa pannulle voi tai margariini. Paahda manteleita ja seesaminsiemeniä, kunnes ne saavat väriä. Kumoa lautaselle odottamaan.
  5. Kuori ja suikaloi punasipuli.
  6. Vatkaa kupissa öljy, sokeri, viinietikka, sinappi ja mustapippuri tasaiseksi kastikkeeksi.
  7. Sekoita kaikki salaatin aineet keskenään ja kaada päälle kastike. Rouhi päälle vielä mustapippuria.
  8. Voit valmistaa salaatin etukäteen, säilytä sitä jääkaapissa.




Viite