Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Marjapaistos

Saara Törmä

Marjapaistos.
Ei mustikkaa? Voit tehdä saman piiraan pelkistä viinimarjoista. Käytä silloin täytteeseen 1 dl sokeria.Saara Törmä

Ei mustikkaa? Voit tehdä saman piiraan pelkistä viinimarjoista. Käytä silloin täytteeseen 1 dl sokeria.

17.8.2010 15.31

Saara Törmä

Jos pihakuusi uhkaa kaatua marjapensaikkoon, häthätää leivottu mustikka-viinimarjapaistos piristää tunnelmaa.

Taikina

  • 125 g voita tai margariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kaurahiutale-kauralesesekoitusta tai kaurahiutaleita
  • 1 ½ dl sokeria tai hedelmäsokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Täyte

  • ¾ dl sokeria tai hedelmäsokeria
  • ½ dl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 200 g (n. 3 ½ dl) mustikoita
  • 200 g (n. 3 ½ dl musta- tai punaherukoita
  • 25 g voita tai margariinia

Lisäksi

  • 1 ½ dl piimää tai maustamatonta soijajogurttia
  1. Tee taikina. Sulata rasva ja mittaa kaikki taikinan ainekset kulhoon. Puristele, kunnes tuloksena on kulhollinen muruja.
  2. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
  3. Kaada vuokaan puolet taikinamuruista ja painele murut vuoan pohjalle. Tee myös pienet reunat.
  4. Sekoita toisessa kulhossa sokeri, perunajahot ja vaniljasokeri. Lisää marjat ja kääntele. Valuta lopuksi joukkoon sulatettu voi.
  5. Kaada täyte pohjalle ja tasoita.
  6. Lisää loppujen taikinamurujen joukkoon 1 ½ dl piimää tai soijajogurttia. Vatkaa (sähkövatkaimella), kunnes tuloksena on tasainen ja paakuton taikina. Lusikoi taikina marjatäytteen päälle ja tasoita varovasti.
  7. Paista torttua 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.
  8. Anna piiraan jäähtyä hiukan. Nauti seurana vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.




Viite