Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Paprika-saksanpähkinätahna

Saara Törmä

Muhammara.
Tahnojen aatelia. Muhammara on vastustamatonta.Saara Törmä

Tahnojen aatelia. Muhammara on vastustamatonta.

19.2.2010 13.13

Saara Törmä

Muhammara eli paprika-saksanpähkinätahna.

  • 2 punaista paprikaa
  • 140 g (2 pussia) saksanpähkinöitä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl (oliivi)öljyä
  • 1 1/2 rkl paprikajauhetta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl cayennepippuria
  • ripaus mustapippuria
  1. Kuumenna uunin grillivastukset ja paahda paprikoita, kunnes kuori on reilusti mustunut. Kääntele välillä. Grillaa samalla munakoiso baba ghannouj -tahnaa varten.
  2. Siirrä paprikat elintarvikemuovipussiin ja sulje pussi. Höyry höllentää kuoren.
  3. Kuori jäähtyneet paprikat ja poista siemenet. Älä ole turhan tarkka, pienet hiiltyneet kuorenpalat tuovat lisämakua tahnaan.
  4. Mittaa kaikki tahnan aineet kapeaan kulhoon ja tasoita seos sauvasekoittajalla.
  5. Nauti leivän kanssa.


Lisää aiheesta:



Viite