Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Piknik-kuskus

Saara Törmä

Piknik-coucous.
Ei huomenna, vaan tänään. Aina on hyvä päivä järjestää piknik.Saara Törmä

Ei huomenna, vaan tänään. Aina on hyvä päivä järjestää piknik.

14.6.2010 11.02

Saara Törmä

Jos ei sada, grillaa paprikat ja istahda ruohikolle syömään.

4–6 annosta

  • 3 paprikaa
  • 2 ½ dl kuskus
  • 3 dl kiehuvaa vettä
  • 1 dl basilikaa silputtuna
  • 1 dl tuoretta korianteria silputtuna
  • 1 kevätsipuli silputtuna
  • 2 tomaattia kuutioituna
  • ¾ dl rypsiöljyä
  • ¾ dl luomusitruunan mehua
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • ½ tl juustokuminaa
  1. Paahda kokonaisia paprikoita grillissä tai uunin grillivastusten alla, kunnes kuori mustuu. Kääntele välillä.
  2. Siirrä paprikat muovipussiin, sulje pussi ja anna paprikoiden jäähtyä noin 10 minuuttia. Höyry höllentää kuoren.
  3. Mittaa kuskus kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Jätä odottamaan.
  4. Kuori paprikat, poista siemenet ja leikkaa reilun kokoisiksi suikaleiksi.
  5. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita tasaiseksi. Nauti heti haaleana tai jäähdytä jääkaappikylmäksi.




Viite