Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sienipasteijat

Saara Törmä

Sienipasteijat.
Sieniretken eväät. Yllättävän helppotekoiset pasteijat antavat voimia torvisienijahtiin.Saara Törmä

Sieniretken eväät. Yllättävän helppotekoiset pasteijat antavat voimia torvisienijahtiin.

14.9.2010 15.07

Saara Törmä

Suuntaa sienimetsään hakemaan täytettä pasteijoihin. Tai käytä kuivattuja, jos sataa tai laiskottaa.

noin 24 kpl

Täyte

  • 1 l sieniä, esim. kosteikkovahveroita tai noin 50 g kuivattuja sieniä
  • 2 sipulia
  • 2 rkl öljyä
  • 2 dl rikottuja ohrasuurimoita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 4 ½ dl vettä
  • ½ dl soijakastiketta
  • 1 tl timjamia
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • 25 g voita tai margariinia
  • (50 g voimakasta juustoa, esim. parmesaania)

Lisäksi

  • 1 ½ pakettia (à 500 g) voi- tai lehtitaikinalevyjä
  1. Puhdista ja silppua sienet, jos käytät tuoreita. Jos käytät kuivattuja, murskaa ne, siirrä kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että sienet peittyvät.
  2. Kuori ja silppua sipulit.
  3. Siirrä tuoreet sienet kattilaan ja kypsennä, kunnes neste on haihtunut.
  4. Lisää kattilaan öljy ja sipulisilppu. Kuullota, kunnes sipuli on pehmeää.
  5. Valuta mahdollisista kuivatuista sienistä vesi, mutta ota se talteen ja mittaa veden määrä.
  6. Lisää sipulin joukkoon ohrasuurimot sekä kuivatut sienet.
  7. Kaada joukkoon viini, vesi (käytä kuivattujen sienten liotusvettä) ja soijakastike. Lisää myös mausteet.
  8. Kiehauta seos ja anna kypsyä noin 20 minuuttia hiljaa poreillen. Lisää lopuksi mausteet, voi tai margariini sekä raastettu juusto.
  9. Jäähdytä täyte ja sulata taikinalevyt.
  10. Jaa taikinalevyt kahtia. Venytä jokaista neliötä vähän suorakaiteen muotoon ja nosta keskelle noin 2 rkl täytettä. Nipistele reunat yhteen ja käännä sauma alaspäin. Jätä päädyt auki.
  11. Paista pasteijoita 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä.

* Jos taikinaa on vain paketillinen ja täytettä jää, voit nauttia sitä sellaisenaan risoton tapaan.




Viite