Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sitruuna-herneohratto

Saara Törmä

Ohratto.
Kevättä ilmassa? Oli tai ei, keittiössä tuoksuu ohratto.Saara Törmä

Kevättä ilmassa? Oli tai ei, keittiössä tuoksuu ohratto.

1.3.2010 13.56

Saara Törmä

Jos lumi meinaa sulaa, on syytä valmistaa keväistä ohrattoa.

4 annosta

  • 1 pss (200 g) pakasteherneitä
  • 1 sipuli
  • 50 g voita tai margariinia
  • 3 dl rikottuja ohrasuurimoita
  • 1 l luomukasvislientä (suolatonta)
  • 1 ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 tl luomusitruunan kuorta raastettuna
  • ½ dl luomusitruunan mehua
  • 100 g voimakasta, kovaa juustoa raasteena
  1. Ota pakasteherneet sulamaan. Kuori ja silppua sipuli.
  2. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota sipuli pehmeäksi.
  3. Lisää kattilaan ohrasuurimot ja kääntele seosta muutaman minuutin ajan.
  4. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi, suola ja pippuri.
  5. Anna ohraton poreilla kannen alla hiljakseen noin 20 minuutin ajan. Sekoittele seosta toisinaan.
  6. Ohran kypsyessä pese sitruuna huolellisesti ja raasta tai viillä siitä kuorimaveitsellä uloin, keltainen pinta.
  7. Kun ohrasuurimot ovat kypsiä, mutta niissä on vielä puruvastusta, lisää joukkoon sitruunankuoriraaste ja -mehu sekä juustoraaste. Lisää tarvittaessa kasvislientä tai vettä. Ohraton on tarkoitus olla pehmeää.
  8. Kääntele seos tasaiseksi ja lisää pakasteherneet. Nauti ohratto mieluiten saman tien.




Viite