Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tuore tomaattikastike

Saara Törmä

Tomaattikastike.
Pikaruokaa. Kylmä tomaattikastike valmistuu hujauksessa. Saara Törmä

Pikaruokaa. Kylmä tomaattikastike valmistuu hujauksessa.

9.8.2010 14.33

Saara Törmä

Kuumana päivänä kannattaa kokata rivakasti. Viileä kastike ja kuuma pasta valmistuvat vaikka työpaikan kyökissä.

2–3 hengelle

  • 500 g kypsiä tomaatteja
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä puristettuna
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl basilikaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 dl paahdettuja siemeniä, esim. pinjan tai kurpitsan
  1. Huuhtele tomaatit, halkaise ja poista kannat. Leikkaa tomaatit kuutioiksi.
  2. Mittaa kaikki kastikkeen aineet, siemeniä lukuunottamatta, kulhoon ja sekoita. Kastike saa maistua melko suolaiselta, jotta se antaa riittävästi makua pastalle. Paahda siemenet ja lisää ne kastikkeeseen vasta juuri ennen ruokailua tai tarjoa ne erikseen.
  3. Nauti kastike kuuman täysjyväpastan kanssa. Viileä kastike jäähdyttää pastan haaleaksi, mutta kuumana päivänä se passaa. Seuraksi sopii myös voimakas juusto, esim. homejuusto.




Viite