Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vesipitko

Saara Törmä

Vesipitko.
Laskiaispullaa. Helpot ja helposti syötävät laskiaispullat syntyvät pitkoviipaleista, joiden päälle ladotaan hilloa tai mantelimassaa ja kerma- tai kaurakermavaahtoa.Saara Törmä

Laskiaispullaa. Helpot ja helposti syötävät laskiaispullat syntyvät pitkoviipaleista, joiden päälle ladotaan hilloa tai mantelimassaa ja kerma- tai kaurakermavaahtoa.

7.3.2011 12.28

Saara Törmä

Kertakaikkisen mainio pullataikina syntyy ilman maitoa, munaa tai voita. Kokeile ja hämmästy. Tai testaa kaksoiskorvapuusteja.

  • 2 ½ dl vettä
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 25 g hiivaa
  • 1 ¼ dl sokeria
  • 1 ½ tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • n. 7 ½ dl vehnäjauhoja

Pinnalle

  • sokeria
  • auringonkukansiemeniä
  1. Mittaa kulhoon vesi ja rypsiöljy. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi esimerkiksi mikrossa.
  2. Liuota joukkoon hiiva.
  3. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
  4. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
  5. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 40 minuuttia.
  6. Jaa taikina neljään osaan ja puristele tai pyörittele jauhotetuin käsin jokainen paloista 50 cm pitkäksi säikeeksi.
  7. Asettele säikeet vierekkäin uunipellille ja letitä pitko varovasti: Aloita vasemman puoleisimmasta säikeestä. Nosta se oikealla puolellaan olevan säikeen yli, seuraavan ali ja laitimmaisena oikealla olevan yli. Jätä säie oikealle ja aloita jälleen vasemman puoleisimmasta säikeestä: yhden yli, yhden ali, yhden yli.
  8. Nipistä päät umpeen.
  9. Anna pitkon kohota liinan alla ½ tunnin ajan. Kuumenna sillä välin uuni 200 asteeseen.
  10. Voitele kohonnut pitko vedellä. Ripottele pinnalle sokeria ja siemeniä tai esimerkiksi mantelilastuja.
  11. Paista pitkoa noin 20 minuuttia, kunnes se on saanut väriä.

* Lisää taikinan joukkoon rusinoita tai esimerkiksi kuivattuja karpaloita.




Viite