Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Anni Sinnemäki: Perussuomalaiset eivät aidosti halunneet hallitukseen

10.6.2011 14.22

Jukka Vahti

Vihreät jatkaa hallitusneuvotteluissa, joiden tavoitteena on muodostaa hallitus kokoomuksen, sdp:n, vihreiden, vasemmistoliiton, rkp:n ja kristillisdemokraattien pohjalle.

Poikkeukselliseksi vihreiden neuvotteluastelman tekee se, että puolueen puoluekokous järjestetään hallitusneuvottelujen lomassa tänä viikonloppuna Kuopiossa.

Kokouksessa ratkeaa, jatkaako Anni Sinnemäki vihreiden puheenjohtajana. Ohjelmassa on myös puoluesihteerin ja lukuisten muiden puolueen keskeisten luottamushenkilöiden valintoja.

Aiemmin tällä viikolla vihreiden valtuuskunta äänesti kokoomuksen ja keskustan varaan rakennettuun porvarihallitukseen osallistumista vastaan. Yhtenä perusteena oli, että vaalitulos ei antanut vanhan hallituspohjan jatkolle perusteita.

Osa vihreiden jäsenistä on myös karsastanut toista kautta peräkkäin samassa hallituksessa kokoomuksen kanssa. Neuvotteluille "six packista" vihreiden jäsenet antoivat kuitenkin jo aiemmin vihreää valoa.

Hallitusneuvottelut jatkuvat virallisesti maanantaina Helsingin Säätytalolla. Sinnemäki uskoo, että vihreiden puoluekokous antaa ensi viikon neuvotteluille vahvan pohjan.

"Jäsenistö on antanut tälle hallituspohjalle vahvan tuen, samoin puoluevaltuuskunta. Puolueen uudistaminen ja kehittäminen on keskeinen asia, mutta hallitusyhteistyö ei voi olla sille este. Nämä eivät sulje toisiaan pois", Sinnemäki sanoi Vihreälle Langalle perjantaina.

Hänen uskoi, että neuvotteluja jatkava kuusikko onnistuu aiemmista erimielisyyksistään huolimatta rakentamaan hyvän hallitusohjelman, jossa vähennetään köyhyyttä, kavennetaan tuloeroja ja edistetään ilmastopolitiikkaa. 

Sinnemäki kertoi kysyttäessä, että ympäristöministerin salkku on tulevassa hallituksessa vihreille sopivin. Vihreiden ministerisalkkujen mahdolliseen määrään Sinnemäki ei halunnut ottaa kantaa.

"Olen sillä lailla vanhanaikainen, että ohjelma ja asiakysymykset pitää käsitellä ensin, ja sitten vasta spekuloidaan salkkuja."

Sinnemäeltä kysyttiin myös, halusiko hallitustunnusteluissa viikon varrella mukana ollut, vaalien jytkyvoittaja perussuomalaiset hänen mielestään aidosti hallitukseen. Sinnemäen vastaus oli ytimekäs.

"Eivät."




Viite