Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Buumi jatkuu: Tällainen on uusin luomukauppa

29.9.2011 16.05

Laura Häkli

Helsingin Ullanlinnaan tänään torstaina avattu lähiruoka- ja luomukauppa Aitokauppa on herättänyt paljon kiinnostusta, ja siellä on käynyt iltapäivään mennessä jo noin kolmesataa asiakasta. Facebookissa Aitokaupasta tykkää yli 1 600 ihmistä.

"Ovi käy koko ajan, ja olemme saaneet paljon hyvää palautetta. Tällaista kauppaa on tänne on kuulemma odotettu kauan. Vielä olemmekin korvat auki, ja haluamme kuulla asiakkailta, mitä hyllyistä puuttuu", sanoo Aitokaupan hankintavastaava Mika Reijonen, joka on myös yksi kaupan kuudesta osakkaasta.

Aitokaupan ajatus on, että myytävät tuotteet ovat peräisin mahdollisimman läheltä, tavoitteena on saada suuri osa myytävästä noin 150 kilometrin säteeltä. Luomua on runsaasti, kauempaa tulevat ovat reilun kaupan tai jonkun ympäristösertifikaatin omaavia tuotteita.

"150 kilometrin periaate toteutuu avomaa-aikana yllättävän hyvin. Talvella sen toteuttaminen on vaikeampaa, koska tavoite on, että asiakas saa meiltä hankituksi päivittäisen ruokakorinsa eli kaiken mitä tarvitsee", Reijonen sanoo.

Uusi kauppa ei kilpaile markettien kanssa edullisuudessa: esimerkiksi luomumaito maksaa 1,70 euroa litralta.

Mutta muilla sektoreilla Aitokauppa kyllä kilpailee: tyylitellyn kaupan vaaleat hyllyt ovat tehty kierrätetystä vanerihakkeesta, multaiset vihannekset myydään sinkkiämpäreistä ja paperipusseista. Taustalla soi linnunlaulu.




Viite