Guardian: Englannin kuivuus pahenee ja voi jatkua ensi vuoteen

16.4.2012

luonto ja maatalous ovat suurimpia kärsijöitä Englantiin ennustetussa poikkeuksellisessa kuivuudessa, arvioivat maan ympäristöviranomaiset maanantaina.

The Guardianin mukaan viranomaiset ennustavat kuivan kauden jatkuvat koko loppuvuoden. Laajoja alueita maan keski- ja lounaisosissa on jo nyt määritelty virallisesti kuivuusalueiksi. Tämä tarkoittaa, että viranomaiset voivat rajoittaa kotitalouksien ja yritysten vedenkäyttöä.

Vaikka kesän ja syksyn sateet voivat vielä parantaa vesitilannetta, viranomaiset valmistautuvat jo kolmanteen peräkkäiseen kuivaan talveen. Tämä taas olisi tuhoisaa luonnon ja maanviljelyksen kannalta.

"Vaikka olemme saaneet jonkin verran sadetta viime aikoina, tilanne ei ole muuttunut ja kehotamme kaikkia – ympäri maata – käyttämään vettä viisaasti, koska siten voimme välttää vielä vakavammat seuraukset ensi vuonna", Trevor Bishop ympäristövirastosta sanoo.

 

Kovasti taas paikallisilla asioilla ratsastetaan

Kari Hämäläinen | 16.04.2012 14:23

"Kuivimmalla alueella Pohjois-Englannin Lincolnshiressä satoi viime vuonna 400 millimetriä. Länsi-Skotlannissa vettä tuli 3 500 millimetriä."

http://www.taloussanomat.fi/ajatukset/2012/04/13/vesipula-herattaa-saast...

3500 millimeriä eli n 5 kertaa enemmän kuin Suomessa.

Puhutaanko nyt paikallisesta säästä tai ilmastonmuutoksesta?

Muistan minä Suomestakin kesän jossa Lounaisosassa ei käytännössä tullut vettä kevään jälkeen ollenkaan. N 20 vuotta siten tapahtui.

Tässä vihreässä aiheessa mennään nyt kovasti valikoivasti - ei esimerkiksi muita sääilmiöitä - paikallisia kerrota kuten se, että arktinen jääalue on ollut liki normaalin keskiarvossa huipussaan.

Lisäys vielä tähän "tilastomatematiikkaan"

Kari Hämäläinen | 16.04.2012 14:27

Lincolnshiren ja Skotlannin ero kilometrimääräisesti on n 400 km:ä. Jos tuolla tarkuudella aletaan esiskelemän sään ääriilmiöitä niin ennätystehtailuja taitaa tulla 100 000 kpl:a tai enemmän vuodessa maapallolla?

Met office Enklanti

Kari Hämäläinen | 16.04.2012 19:10

http://www.metoffice.gov.uk/climate/uk/anomalygraphs/

Katsokaa tuolta mikä on homman nimi.

Vesipula on nyt mielestäni jotain muuta?

2011 Rainfall.

Mitä tuosta voimme päätellä? Jos joet kuivuvat niin hyvinpä on suot, maat ja mantuut ojitettu jos joissa ei ole vettä.

Ihan sama juttu kuin Suomessa. Ojitettu liian suoraksi ja seuraus on kahden-kolmen viikon tulva ja kesällä joesta voi kahlata yli. Kaikki kosteikot peltoina ja suot kuivattu ja metsät tuhottu. Brittein saarethan oli tunnettu metsistään aikoinaan samaten kuin Germaania.

Vihreä Lanka Oy, Fredrikinkatu 33 A, 00120 Helsinki, puh. (09) 5860 4123, toimitus[ät]vihrealanka.fi. Päätoimittaja Juha Honkonen. Rekisteriseloste.