Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Haavisto: Osaman kuolema on vahva viesti rikollisille

3.5.2011 10.10

Noora Jussila

Vihreiden kansanedustajan Pekka Haaviston mielestä Osama bin Ladenin kuolema on vahva viesti

"Kaikkeen rikolliseen toimintaa osallistuville tämä on tärkeä viesti siitä, että siitä jää kiinni. Ihminen etsitään esiin rikollisten tekojen jälkeen. Se on vahva viesti kaikille jotka tällaisia tekoja suunnittelevat", Haavisto sanoo.

Haaviston mielestä bin Ladenin löytämisessä kesti "hämmästyttävän" kauan, kymmenen vuotta New Yorkin WTC-iskujen jälkeen.

"Se on liian kauan siihen nähden miten vakavasta rikoksesta oli kyse."

Ulkoministeri Alexander Stubb (kok) kommentoi eilen pitämässään tiedotustilaisuudessa, että maailma on bin Ladenin kuoleman jälkeen astetta turvallisempi paikka.

Haavisto huomauttaa, että bin Ladenin johtama al-Qaida ei ole ollut viime vuosina enää niin voimissaan kuin 2001 terrori-iskujen aikaan. Se on kuitenkin poikinut paljon jihadistien esiinnousua. Haavisto itse on seurannut läheltä Pohjois-Afrikan kehitystä.

"Jotta maailma olisi turvallisempi paikka, olisi hyvin tärkeää että tällaiset rikolliset eivät saa valtaväestöltä suojaa tai tukea ajatuksilleen. Se on esimerkiksi Pohjois-Afrikassa hyvin tärkeää, sillä yrittäjiä siellä on."

Osama bin Ladenin kuolemasta kertoi sunnuntaina Yhdysvaltain presidentti Barack Obama televisiopuheessaan.

"Mielestäni puheen avainlause oli se, että kyse ei ollut suuresta muslimijohtajasta vaan rikollisesta, joka on tappanut myös muslimeja terroriteoissaan. Valtava enemmistö muslimeista ei ihaile bin Ladenia vaan pitää häntä rikollisena ja terroristina."




Viite