Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

STT-Lehtikuva / valtioneuvoston kanslia

Jari Koskinen.
Piikki lihassa. Jari Koskisen johtama maa- ja metsätalousministeriö on kerännyt tänä keväänä runsaasti kritiikkiä.STT-Lehtikuva / valtioneuvoston kanslia

Piikki lihassa. Jari Koskisen johtama maa- ja metsätalousministeriö on kerännyt tänä keväänä runsaasti kritiikkiä.

Jari Koskisesta ensimmäinen Siilin piikillä ”palkittu” kokoomuslainen

22.4.2013 10.49

Lasse Leipola

Luonto-Liitto on myöntänyt Siilin piikki -palkinnon maa- ja metsätalousministeri Jari Koskiselle (kok) ja hänen luotsaamalleen ministeriölle. Kyseessä on symbolinen palkinto, joka myönnetään ympäristön kannalta arveluttavista puheista tai teoista.

”Metsälain uudistusprosessi on ollut surullista seurattavaa. Työryhmän mietintöön eriävän mielipiteen jättivät sekä ympäristöministeriö että ympäristöjärjestöt. Myös maa- ja metsätalousministeriön tilaaman, kolmen tutkimuslaitoksen tekemän vaikutusarvioinnin tulos oli, että lakiuudistus heikentää luonnon monimuotoisuuden tilaa. Tämä tutkimustieto on täysin sivuutettu lain valmistelussa”, metsävastaava Lauri Kajander moittii Luonto-Liiton tiedotteessa.

Järjestön tiedotteessa moititaan myös MMM:n suurpeto- ja lohipolitiikkaa sekä ministeri Koskisen kannaottoja, joilla hänen arvioidaan pyrkineen rajoittamaan kansalaiskeskustelua.

Aiemmin palkinto on myönnetty muun muassa Talvivaaralle, Vapolle, maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilalle (kesk) sekä ympäristöministeri Paula Lehtomäelle (kesk).




Viite