Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Joukko perussuomalasia haluaa kumota lain kansanryhmää vastaan kiihottamisesta

1.3.2012 11.17

Lasse Leipola

Perussuomalaisten kansanedustajat Juho Eerola, Jussi Halla-aho ja Olli Immonen aikovat jättää lakialoitteen, jolla kumottaisiin rikoslain pykälä kansanryhmää vastaan kiihottamisesta korvattaisiin saman luvun pykälällä, jossa säädetään törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Heidän mukaansa nykyinen muotoilu on väljä, epämääräinen ja tulkinnanvarainen.

”Kun kansalainen ei pysty ennakolta arvioimaan, mikä johtaa rikosoikeudellisiin seuraamuksiin, hän alkaa varmuuden vuoksi sensuroimaan itseään. Itsesensuuri on yksi sensuurin muoto, emmekä hyväksy sitä, että maahanmuuton ja monikulttuurisuuden kaltaisista tärkeistä kysymyksistä käytävää keskustelua pyritään tällä tavoin tukahduttamaan”, kansanedustajien tiedotteessa todetaan.

”On selvää, että sivistysvaltion tulee kriminalisoida kehottaminen tai houkuttelu joukkotuhontaan tai sen valmisteluun, rikokseen ihmisyyttä vastaan, törkeään rikokseen ihmisyyttä vastaan, sotarikokseen, törkeään sotarikokseen, murhaan tai terroristisessa tarkoituksessa tehtyyn tappoon. Yhtä selvää on, että sivistysvaltion ei pidä kriminalisoida epämiellyttäviksi koettujen mielipiteiden tai tietojen ilmaisua, koskivat nämä sitten kantaväestöä tai jotakin vähemmistöä.”

Asiasta kertoi ensimmäisenä Uusi Suomi.




Viite