Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Noora Jussila

Fossil of the Day -tiski Cancúnissa.
Fossiilit järjestykseen. Climate Action Network jakaa päivittäin fossiilipalkintoja maille jotka ovat pärjänneet niiden mielestä huonoimmin ilmastoneuvotteluissa.Noora Jussila

Fossiilit järjestykseen. Climate Action Network jakaa päivittäin fossiilipalkintoja maille jotka ovat pärjänneet niiden mielestä huonoimmin ilmastoneuvotteluissa.

Kanada on Cancúnin pahin fossiili

10.12.2010 11.02

Noora Jussila

Ympäristöjärjestöjen jakaman Fossil of the Day palkinnon ykkössijoilla Cancúnissa koreilee Kanada, joka on kymmenen neuvottelupäivän aikana saanut jo viisi tunnustusta kyseenalaisista kannoistaan.

Kanadan menestyksen takana on ympäristöministeri John Baird, joka johti Kanadan saamaan ensimmäisen palkinnon jo vuonna 2007 Balin kokouksessa.

Cancúnissa Kanada keräsi ensimmäisenä päivänä sekä ykkös-, kakkos- että kolmossijat itselleen.

Järjestöjen mukaan Kanada on saapunut Cancúniin ilman todellista panostusta neuvotteluihin ja sen hallitus on ilmastovihamielinen.

Kakkossijaa palkinnoissa pitää tällä hetkellä Yhdysvallat, jolla on kolme palkintosijaa muun muassa neuvottelujen hidastamisesta.

Kolmossijalla on Japani kahdella palkinnolla, jotka se on ansainnut kannastaan jättäytyä Kioton pöytäkirjan jatkokauden ulkopuolelle.

ilmastoneuvottelut 




Viite