Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Coca-Cola-tölkki.
TEHOTÖLKKI. Tehokas massatuotanto pitää Coca-Colan hiilijalanjäljen pienenä. SXC

TEHOTÖLKKI. Tehokas massatuotanto pitää Coca-Colan hiilijalanjäljen pienenä.

Kokis on Elovena-juomaa ilmastoystävällisempi

9.3.2009 13.38

Vihreä Lanka

Coca-Cola-tölkin tuotantoon kuluu vähemmän hiilidioksidia kuin Raision Elovena-juoman tuotantoketjussa pellolta kaupan varastoon.

Coca-Cola tölkin tekeminen, pakkaaminen, kuljettaminen, jäähdyttäminen ja kierrättäminen päästää yhteensä 170 grammaa hiilidioksidia. Hieman pienemmässä pakkauksessa myytävän Elovena-juoman hiilijälki taas on yhteensä 237 grammaa.

Elovena-välipalajuoman valmistuksessa eniten päästöjä aiheutuu valmistuksen aikana energian kulutuksesta.

"Juomia valmistavan tehtaan tuotantokapasiteetti ei ole vielä täydessä käytössä, joten valmistuksen osuus on suuri. Coca-Cola tekee pitkiä sarjoja ja tuotanto on tehokasta, se näkyy myös tässä", Raision viestintäpäällikkö Heidi Hirvonen sanoo.

Coca-Cola julkisti tänään Lontoossa ensimmäisenä globaalina tuotemerkkinä suosituimpien tuotteidensa hiilijalanjäjet. Brittiyhtiö Carbon Trustin tekemän selvityksen tuloksista kertoo The Guardian -lehti.

Coca-Colan ja Elovena-juoman hiilijalanjäljissä painottuvat tuotantoprosessin eri osat. Coca-Cola-tölkin kohdalla eniten hiilipäästöjä aiheuttaa pakkausmateriaali. Käyttämällä kierrätettyjä materiaaleja ja kierrättämällä käytetyt tölkit, Coca-Cola voisi vähentää tuotteidensa hiilijalanjälkeä jopa 60 prosenttia, Carbon Trust sanoo.




Viite