Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mikael Ahlfors

Martti Korhonen.
MATALALLA PROFIILILLA. Martti Korhosen mukaan ympäristövaliokunnalle ei ole tullut käsittelyyn isoja asioita.Mikael Ahlfors

MATALALLA PROFIILILLA. Martti Korhosen mukaan ympäristövaliokunnalle ei ole tullut käsittelyyn isoja asioita.

Miksi ympäristövaliokunta pitää niin matalaa profiilia?

27.4.2012 8.15

Juha Honkonen

Miksi ympäristövaliokunta on tällä kaudella vetänyt niin matalaa profiilia, puheenjohtaja Martti Korhonen?

”Se johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, ettei asioita ole ollut. Valiokunta käsittelee hallituksen esityksiä, mutta niitä on ollut vain yhden käden sormin laskettava määrä. Olemme itse nostaneet asioita kuten Rio+20-kokouksen ja asuntopolitiikan. Olemme yrittäneet tiedottaa niistä, mutta jos media ei kiinnostu, niin ei voi mitään.”

Onko valiokunnassa suuria erimielisyyksiä hallitus- ja oppositiopuolueiden välillä?

”Ei ole suuria. Onkohan siellä minun kaudellani pari eriävää mielipidettä jätetty. Nekin on jätetty, kun on haluttu profiloitua. Henki on ollut kaikilla hyvin samantyyppinen. Kehykseen ja budjettiin liittyen oppositio tullee jättämään vastalauseen. Sekin on ehkä enemmän päivänpolitiikkaa kuin ympäristöön liittyvää.”

Rikkidirektiivi on herättänyt paljon keskustelua. Mitä mieltä itse ja valiokunta olette asiasta?

”Rikkidirektiivin avulla pystymme saavuttamaan Suomen merialueilla hyviä tuloksia ympäristön ja ihmisten terveyden kannalta. Olemme kuitenkin lähteneet siitä, että direktiivin pitäisi koskea muitakin kuin niin sanottuja seka-alueita kuten Itämerta ja Englannin kanaalia. Sen tulisi koskea kaikkia merialueita, eikä mitään maata saisi saattaa epätasa-arvoiseen asemaan.”

Ympäristövaliokunta teki juuri pitkän matkansa Japaniin. Lisäsikö reissu jäsenten ydinvoimakriittisyyttä?

”Omalta kohdaltani matka lisäsi kriittisyyttä inhimillisen virheen mahdollisuuteen. Japanissa ei haluttu ymmärtää luonnon voimaa, ja maksimaalisen tuoton tavoittelu tuotti negatiivisen ja surullisen lopputuleman.”

Mitkä ovat Suomen tavoitteita Rio+20-kokouksessa?

”Köyhyyden torjuminen ja vihreän talouden käyttäminen siinä. Ympäristö- ja sosiaalista näkökulmaa pitää viedä eteenpäin liittyen tasa-arvoon ja naisten asemaan. Tavoitteisiin pitää oikeasti sitoutua ja niiden toteutumista mitata konkreettisesti.”

 




Viite