Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ministeri haluaa Suomen seuraavan Saksaa: Nämä verottomat markkinat verolle

5.7.2012 11.08

Lasse Leipola

Kehitysministeri Heidi Hautala (vihr) toivoo Suomen ottavan aktiivisemman roolin rahoitusmarkkinaveron ajamisessa. Ecofin-neuvoston kokouksessa kesäkuun lopulla yhdeksän EU-jäsenmaata päätti toimista rahoitusmarkkinaveron puolesta.

”Suomessa hallitus joutuu vielä tekemään asiasta lopullisen päätöksen, sillä käsitykset puolueiden kesken poikkeavat toisistaan siinä, kuinka laajasti EU-maiden on lähdettävä mukaan hankkeeseen. Kärkijoukkoihin on nyt ilmoittautunut esimerkiksi Saksa, jonka jalanjäljissä Suomi on mieluusti EU:n talousasioissa kulkenut”, Hautala kirjoittaa vihreiden sivuilla.

Hän muistuttaa, että myös Euroopan parlamentti on viimeksi toukokuussa äänestänyt veron puolesta. Tämän lisäksi sitä ilmoittaa tukevansa 66 prosenttia EU-kansalaisista ja suomalaista 64 prosenttia.

”Vaikka verojen nostoon ja leikkauksiin on nykyisessä taloustilanteessa jatkuvia paineita, ovat rahoitusmarkkinat tällä hetkellä lähes täysin verottamattomat. On oikein vaatia myös rahoitussektoria kantamaan kohtuullisen osuuden kriisien aiheuttamista kustannuksista”, Hautala kirjoittaa.

Hänen mukaansa lisääntyvillä verotuloilla saataisiin enemmän varoja muun muassa työllisyyden edistämiseen ja kestävien investointien tukemiseen.

”Yhdyn myös Ranskan presidentin Francois Hollanden ajatukseen siitä, että tietty osa rahoitusmarkkinaveron tuloista tulee ohjata köyhyyden ja ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun. Tämä ja muut innovatiiviset rahoituslähteet ovatkin erittäin tärkeitä myös kehitys- ja ilmastorahoituksen kannalta.”




Viite