Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sammeli Heikkinen

Pakkopullaa. Jan Vapaavuori ei juuri kehunut ministeritoveriaan Antti Rinnettä sen jälkeen kun tämä äänestytti hallitusta TVO-lupa-asiassa.Sammeli Heikkinen

Pakkopullaa. Jan Vapaavuori ei juuri kehunut ministeritoveriaan Antti Rinnettä sen jälkeen kun tämä äänestytti hallitusta TVO-lupa-asiassa.

Olkiluoto 4 kaatui odotetusti – Antti Rinne pakotti kokoomuksen ydinvoimaa vastaan

25.9.2014 16.24

Sammeli Heikkinen

Teollisuuden voiman TVO:n havittelema jatko Olkiluoto 4 -ydinvoimalan periaatepäätökselle jäi haaveeksi. Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) ilmoitti torstaina hallituksen istunnon jälkeen, että hallitus päätti hylätä jatkohakemuksen äänin 10–3.

Hallituksen ratkaisu oli odotettu. Vapaavuori ehdotti TVO:n hakemukselle hylsyä jo viikko sitten samalla kun ehdotti Fennovoiman hakemuksen hyväksymistä ja vientiä eduskuntaan. Fennovoiman osalta Vapaavuoren ehdotus voitti - mikä sai vihreät jättämään hallituksen - mutta TVO-luvan valtiovarainministeri Antti Rinne (sd) vaati pöydälle.

Torstaisessa kokouksessa Rinne teki vastaesityksen, jonka mukaan TVO:n periaateluvalle olisi annettu jatkoaika vuoteen 2019. Esitys siis kaatui äänestyksessä, sitä kannattivat Rinteen lisäksi demarit työministeri Lauri Ihalainen ja opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru.

Ydinvoimapuolueeksi profiloituneen kokoomuksen kaikki kuusi ministeriä joutuivat äänestämään TVO:n voimalaa vastaan.

"Ehkä parempi, etten kuvaile ajatuksiani Rinnettä kohtaan tässä asiassa", Vapaavuori sanoi lyhyessä tiedotustilaisuudessaan hallituksen kokouksen jälkeen.




Viite