Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Iiro Törmä

SDP-retiisiä.
Poliittista? Ruoka ei professorin mukaan kiinnosta suomalaisia puolueita. Iiro Törmä

Poliittista? Ruoka ei professorin mukaan kiinnosta suomalaisia puolueita.

Ruoka ei kiinnosta puolueita

8.1.2009 9.26

Vihreä Lanka

Puolueilla ei ole linjauksia ruuasta. Turun yliopiston valtio-opin professori Matti Wiberg haluaa nostaa ruuan poliittiseen keskusteluun.

”Ruoka on aikamme olennaisia, mutta laiminlyötyjä suuria kysymyksiä. Jokaisen täytyy syödä. Jo pelkästään tämän seikan luulisi riittävän siihen, että ruokaan kiinnitettäisiin syvällistä poliittista huomiota”, Wiberg kirjoittaa Ruokatieto-sivuilla.

Hänen mukaansa ruokaan liittyy niin paljon taloudellisia ja poliittisia etuja, että voisi olettaa ruualla olevan olennainen merkitys politiikassa.

Kuitenkin pelkkä silmäys puolueohjelmiin paljastaa Wibergin mukaan, ettei ruoka ole olennainen asia eduskuntapuolueille, edes periaatetasolla.

”Vasemmistopuolueita kannattavat perinteisesti juuri ne yhteiskuntaryhmät, joille ruuan merkitys kulutuskorissa on suurin. Onkin paradoksaalista, miten vähän erityisesti vasemmistopuolueet kiinnittävät huomiota ruokaan”, Wiberg kirjoittaa.

Hänen mukaansa tilanne ei ole juurikaan parempi muiden puolueiden osalta.

”Ruokaa koskeva asiantuntemus on puolueissamme aivan liian heikkoa, käytännöllisesti katsoen olematonta. Millään puolueella ei ole järjestelmällistä ja kattavaa ruokalinjausta”, Wiberg sanoo.

Perussuomalaisille maistuu lihamureke, vihreät eivät koske broileriin. Vihreä Lanka selvitti, miten eri puolueissa syödään. Lue juttu täältä.

ruoka 




Viite