Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Suomeen syntymässä taas uusi mamukriittinen puolue

13.9.2010 16.32

Saija Räsänen

Suomeen on syntymässä jälleen uusi maahanmuuttokriittinen puolue. Vapauspuolue on kerännyt tähän mennessä 5007 kannattajakorttia.

Viidentuhannen kortin rajan ylittäminen tarkoittaa sitä, että puolue voi rekisteröityä puolueeksi ja asettautua ehdolle ensi huhtikuun eduskuntavaaleissa.

"Ehdokkaita on jo nyt ilmoittautunut kiitettävästi", kerrotaan puolueen verkkosivuilla.

Vapauspuolue ei vaadi jäseniltään täyttä sitoutumista puolueohjelmaan, vaan jättää tulkintojen tekemisen yksittäisille jäsenille. Perussuomalaisten linjauksista puolue sanoutuu irti.

"Emme halua, että maahanmuuttokriittiset ovat riippuvaisia perussuomalaisten ja Soinin politiikan teosta. Olemme äänestäjälle ainoa varteenotettava vaihtoehto parlamentin ulkopuolisista ryhmittymistä tai puolueista", puolueen verkkosivuilla kerrotaan.

Viime kesäkuussa maahanmuuttokriittinen Muutos 2011 -puolue ilmoitti saaneensa kerättyä vaaditut 5 000 kannattajakorttia.

Myös perussuomalaisten kannatus on noussut tänä vuonna. Helsingin Sanomien tässä kuussa teettämässä gallupissa perussuomalaisten kannatus oli 10,5 prosenttia, kun se edellisissä eduskuntavaaleissa vuonna 2007 oli 4,05 prosenttia.

maahanmuutto 




Viite