Turkistarhauksen vastustajilla lentävä lähtö: Jo viidennes nimistä kasassa

29.5.2012

Turkistarhausta vastustavat järjestöt ovat keränneet reilussa kahdessa viikossa lähes 10 000 nimeä kansalaisaloitteeseen, jonka tavoitteena on turkistarhauksen kieltäminen Suomessa.

”Kymmenentuhannen allekirjoituksen raja rikkoutuu näillä näkymin huomenna, kun kansalaisjärjestöjen aktiivit jalkautuvat ympäri Suomea keräämään allekirjoituksia kansalaisaloitteeseen turkistarhauksen lakkauttamiseksi”, sanoo Animalian Kati Pulli maanantaina lähetetyssä tiedotteessa.

Jotta aloite menee eduskunnan käsiteltäväksi, on sen oltava 50 000 suomalaisen allekirjoittama.

”Suunta on oikea, mutta paljon työtä on tehtävänä. Siksi toivotamme yhteiseen kampanjaan mukaan kaikki yhteisöt, yritykset sekä tietenkin yksityishenkilöt. Jokainen allekirjoitus on askel kohti turkistarhatonta Suomea”, Pulli sanoo.

Allekirjoitukset on saatava kerättyä kuudessa kuukaudessa. Turkistarhausaloitteen osalta määräaika umpeutuu 13. marraskuuta. Animalian lisäksi kampanjassa ovat mukana Luonto-Liitto, Oikeutta eläimille ja Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto.

Keskittäkää tarmonne johonkin hyödylliseen kuten vaikka

Matti Hietala | 29.05.2012 23:23

maatalousyrittämiseen tai biovoimaloihin toisten elinkeinon tuhoamisen sijasta.

Luonnossa elävillä eläimillä elämä on varmasti suurimmalle osalle vähintään yhtä stressaavaa kuin vaikka minkkihäkissä olo jonne ruoka kannetaan jopa valmiiksi. Perehtykää tarkemmin mitä luonnossa tapahtuu eläimille ja miten ankarasti ne joutuvat "taistelemaan" selvitäkseen, Siellä lajikumppanit usein tappavat toisiaan ilman sääliä puhumattakaan pedoista. Lisäksi loiset, taudit, nälkä ja pakkanen tappavat armottomasti heikoimmat yksilöt ja kukaan ei tule auttamaan. Kannattaisi esitellä kituvia ja kärsiviä luonnoneläimiä "vapaassa" luonnossa. Niitä löytyy yhtä helpolla kuin vaikka silmänsä tai häntänsä menettäneitä tarhaminkkejä joilla nyt mässäillään tiedotusvälineissä.

turkistarhaus

Ilkka Niilekselä | 30.05.2012 20:04

en periaatteessa allekirjoita,koska se on tehty tahallaan vaikeaksi.ei halutakaan allekirjoituksia?

Vihreä Lanka Oy, Fredrikinkatu 33 A, 00120 Helsinki, puh. (09) 5860 4123, toimitus[ät]vihrealanka.fi. Päätoimittaja Juha Honkonen. Rekisteriseloste.