Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tiina Jutila / Vihreät

Oras Tynkkynen.
vihreä Tavoite. Oras Tynkkynen pohtii yhä ehdokkuuttaan.Tiina Jutila / Vihreät

vihreä Tavoite. Oras Tynkkynen pohtii yhä ehdokkuuttaan.

Tynkkynen harkitsee pj-kisaan lähtemistä

23.1.2009 8.24

Jussi Karmala

Vihreiden kansanedustaja Oras Tynkkynen harkitsee yhä lähtöä vihreiden puheenjohtajakilpaan.

”Jos kisaan ei ala ilmaantua ehdokkaita, se kyllä kasaa paineita”, Tynkkynen sanoo.

Puheenjohtajakisassa on puhuttu jopa miesten revanssista – jos vain päteviä miesehdokkaita ilmaantuu.

”Erityisesti viime vuosina on keskusteltu siitä, että vihreiden kasvot julkisuudessa ovat hyvin naisiset, ja se voi hankaloittaa miesäänestäjien houkuttelua. Siksi ei olisi pahitteeksi nähdä myös mies puheenjohtajana.”

Puheenjohtajaehdokkaiden vähyyttä selittää voimakas rotaatio puoluejohdossa: porukka on vaihtunut niin tiheään, että lähes kaikki näkyvät ja kokeneet poliitikot on jo käytetty.

Tynkkysen mukaan uudelta puheenjohtajalta vaaditaan kykyä hypätä liikkuvaan junaan, sillä hallituskausi on puolivälissä ja taantuma syvenee. Uudelle puheenjohtajalle on tarjolla työministerin salkku väistyvältä puheenjohtajalta Tarja Cronbergilta.

Vihreillä on hallituksessa kaksi ministeriä ja yksi puolikas, eli Tynkkysen nykyinen paikka hallituksen ilmastopoliittisena asiantuntijana. Jos Tynkkynen valittaisiin puheenjohtajaksi, hän voi työministerin salkun sijaan valita pitäytyvänsä ilmastoasiantuntijan tehtävässä.

Tynkkysen mielestä spekulointi on ennenaikaista.

”Sellaista ovat pohtineet minua fiksummat.”

Tynkkysen nettisivulla on linkki Vihreän Langan uutiseen, jossa Salon seudun vihreät pyytävät Tynkkystä puheenjohtajakisaan. Lähtee Tynkkynen tai ei, hän voi ainakin varmistaa paikkansa julkisuudessa panttaamalla tietoa mahdollisimman pitkään.




Viite