Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreiltä ei omaa ehdokasta apulaiskaupunginjohtajaksi

15.9.2014 14.07

Sammeli Heikkinen

Helsingin vihreät ei ole asettamassa omaa ehdokasta sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtajaksi. Nimitysasiaa käsitellään tänään maanantaina kaupunginhallituksessa.

”Tähän asti ei ole ehdotettu. Kun ollaan ryhmässä puhuttu, ei ole tullut omaa ehdokasta esille”, valtuustoryhmän 1. varapuheenjohtaja Otso Kivekäs sanoo Vihreälle Langalle.

Kokoomus ehdottaa toimeen sosiaali- ja terveysviraston perhe- ja sosiaalipalveluiden osastopäällikkö Pia Sutista. Kivekkään mukaan Sutisella on toimeen osoitettua pätevyyttä.

Vuonna 2009 vihreät ja vasemmistoliitto vastustivat Sutisen valintaa perhepalvelujohtajaksi. Perusteluna oli se, ettei hänellä ollut sosiaalialan työkokemusta tai koulutusta.

”Sen jälkeen Sutinen on saanut työkokemusta ja suorittanut myös yhden tutkinnon. Työkokemus on näistä se painavampi asia”, Kivekäs sanoo.

Onko vihreiden ryhmässä puhuttu siitä, miten asiassa pitäisi äänestää, kun se tulee kaupunginvaltuuston käsittelyyn parin viikon kuluttua?

”Me ollaan jonkin verran keskusteltu, ei mitään sen syvällisempää. Kyllä me pyrimme tietenkin löytämään yhteisen kannan, mutta sitovia ryhmäpäätöksiä ei vihreissä tehdä.”




Viite