Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Porkkanavuokaleipä

25.5.2007 14.32

Saara Törmä

  • 3 dl vettä
  • 2 dl porkkanaa raasteena
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 1/2 tl suolaa
  • noin 10 dl hiivaleipävehnäjauhoja
  1. Sekoita kylmä vesi ja porkkanaraaste keskenään. Murenna joukkoon hiiva ja lisää hunaja, öljy ja suola. Lisää jauhot vähitellen. Alusta tasainen ja kimmoisa taikina.
  2. Peitä taikina liinalla ja anna kohota vedottomassa paikassa kolme tuntia.
  3. Purista taikinasta ilmakuplat. Nosta taikina voideltuun leipävuokaan. Paina pinta tasaiseksi ja peitä vuoka liinalla. Anna leivän kohota reilun tunnin, kunnes taikina ulottuu vuoan yläreunaan.
  4. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja paista leipää noin 50 minuuttia. Anna leivän odottaa hetki vuoassaan ja kumoa se sitten jäähtymään. Jos jäähdytät leivän vuoassa, pohjasta tulee helposti vetelä.


Lisää aiheesta:



Viite