Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Chili con tres

1.4.2008 15.57

Saara Törmä

Kulttuurit törmäävät rakkaudella, kun käärit tulista Chili con tres -pataa creppien sisään.

Kolmelle

  • 1 1/2 dl ohrasuurimoita
  • 1 suuri sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • 1 prk, 400 g tomaattimurskaa
  • 1 pieni purkillinen tomaattipyreetä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 paprika
  • 1 1/2 tl oreganoa
  • 1 tl juustokuminaa
  • reilusti chiliä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl sokeria
  • 3 dl keitettyjä kidneypapuja tai 1 prk säilöttyjä kidneypapuja
  • 1/4 dl sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria
  1. Laita ohra kiehumaan. Silppua sipuli ja valkosipuli.
  2. Kuumenna loraus öljyä suurehkossa kattilassa ja paista siinä sipuleita ja valkosipuleita, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.
  3. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree, kasvisliemikuutio, suikaloitu paprika, oregano, juustokumina, chili, laakerinlehti ja sokeri.
  4. Kun ohra on kypsää, valuta siitä vesi, huuhtele siivilässä ja lisää tomaattikastikkeeseen.
  5. Lisää joukkoon vielä pavut, sitruunamehu, mustapippuria ja suolaa sekä tarvittaessa vähän vettä. Anna hautua kymmenisen minuuttia.
  6. Tarkista maku. Tarjoile vaalean leivän ja kermaviilin tai tofukermaviilin kanssa. Voit kääriä chilipataa myös creppien sisään.


Lisää aiheesta:



Viite