Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Ministeriö: Työtarjous ruokapalkalla oli moka

12.4.2016 16.38

Lasse Leipola

Kahden päivän työkeikan tarjoaminen ruokapalkalla oli väärin, sanoo opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen Vihreälle Langalle.

Graafikko Kasper Strömman ja sarjakuvataiteilija Kaisa Leka kertoivat tiistaina, että heitä oli pyydetty tekemään livepiirroksia Suomen valtion ja Unescon kansainväliseen lehdistönvapausseminaariin näkyvyys- ja ateriapalkalla. Tarjouksen lähetti opetus- ja kulttuuriministeriön erityisasiantuntija.

Lehikoinen sanoo, että hänen tietääkseen tarjous lähti vain Lekalle ja Strömmanille.

"Jos tämä olisi lähtenyt laajempaan jakeluun, sitä olisi katsottu isommalla porukalla ja moka tajuttu."

Lehikoinen myöntää, että asiassa on toimittu väärin. Hänen mukaansa ajatus palkkiottomuudesta tuli siitä, ettei puhujillekaan aina makseta palkkioita.

"Siinä kohtaa on tietysti se ero, että puhujat edustavat usein jotain organisaatiota, joka maksaa heille palkkaa. Kuvataiteilijan kohdalla tilanne on toinen."

Lehikoisen tiedossa ei ole aiempia tilaisuuksia, joihin olisi hankittu tai yritetty hankkia taiteilijoita ruokapalkalla.

"Tarkennamme nyt vielä ohjeistusta, ettei tällaista pääse enää tapahtumaan."

Lehdistövapausseminaariin on tulossa myös tunisialainen piirtäjä matka-, ateria- ja majoituspalkalla.Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.

Vihreä Lanka 1/2019

Lue

Vihreä Lanka

1/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Eurovaaliennuste (Lasse Leipola & Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri