Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Herne-sundal ja jugurttiohra

Saara Törmä

Herkkua herneestä. Tämä annos ei paljoa maksa! Saara Törmä

Herkkua herneestä. Tämä annos ei paljoa maksa!

3.4.2009 13.55

Saara Törmä

4 hengelle yhteensä 1,55 €.

Herne-sundal

  • 2,5 dl kuivattuja (luomu)herneitä
  • 1 iso sipuli (250 g)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl curryjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • (1 rkl kookoshiutaleita)

Jugurttiohra

  • 2,5 dl esikypsennettyjä
  • rikottuja ohrasuurimoita
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl kermaviiliä tai ruokajogurttia
  1. Liota herneitä vedessä yön yli.
  2. Vaihda vesi ja keitä noin 30 minuuttia, kunnes herneet ovat kypsiä, mutta pysyvät vielä hyvin kasassa.
  3. Keitä ohrarouhe kypsäksi odottaessasi herneiden kiehumista.
  4. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
  5. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota sipulit pehmeiksi.
  6. Lisää pannulle curryjauhe ja kääntele.
  7. Kumoa joukkoon valkosipulit ja valutetut herneet.
  8. Kääntele, kunnes herneet ovat kuumia.
  9. Mausta herne-sundal suolalla ja omantunnon mukaan myös kookoshiutaleilla. Kustannus on laskettu mukaan annoksen hintaan.
  10. Valuta kypsä ohra lävikössä ja kumoa takaisin kattilaan.
  11. Sekoita joukkoon suola ja kermaviili tai ruokajugurtti. Nauti.


Lisää aiheesta:



Viite