Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

19.10.2018

Vihreät vaatii hiilinielun kasvattamista hakkuita rajoittamalla, soita suojelemalla ja maataloutta järkeistämällä. Metsäteollisuuden uudistaminen vaatii asenteiden muutosta, mutta on eduksi taloudelle ja ilmastolle.

13.12.2017

Puurakentaminen, biomateriaalit ja kansainvälinen yhteistyö ovat avaimet Suomen metsäteollisuuden kukoistukseen, arvioi kanadalainen metsätalouden asiantuntija Don Roberts.

28.11.2017

Jos kotimaisella metsäteollisuudella on tulevaisuus, se on jossain muualla kuin paperissa, sellussa tai energiassa. Tästä ovat samaa mieltä kanadalainen ja suomalainen asiantuntija.

29.1.2014

<p>Rakennuksen elinkaaren mittainen energiankulutus on perinteisessä puutalossa hieman hirsitaloa pienempi, mutta kun huomioidaan hiilinielu sekä ylijäävän puun käyttäminen biopolttoaineena, nousee hirsi paremmaksi vaihtoehdoksi.</p>

15.6.2012

Puurakentamisen yleistyminen voi jopa puolittaa rakennusalan hiilidioksidipäästöt vuoteen 2030 mennessä, arvioi VTT. Tutkimuksessa vertailtiin kolmea skenaariota, joissa puurakentamisen osuus uusista kerrostaloista oli 22, 52 tai 82 prosenttia.

27.3.2012

<p>Rakennusurakoitsijat eivät rakenna taloja puusta, vaikka puurakentamista on sysitty liikkeelle moninaisilla hankkeilla ja ohjelmilla, joista tuorein on hallituksen valtakunnallinen puurakentamisohjelma.</p>

15.2.2012

”Käynnistymässä on todella laaja ja pitkäkestoinen hanke, jossa Espoon Tapiolan seudusta muodostuu puurakentamisen ja puuosaamisen monipuolinen näyteikkuna”, elinkeinoministeri Jyri Häkämies sanoo.

22.6.2011

Puurakentamisen lisääminen on kirjattu uuden hallituksen ohjelmassa peräti kolmen eri ministeriön osuuteen. Suomessa käynnistetään muun muassa valtakunnallinen puurakentamisohjelma.

8.4.2011

<p>Ympäristöministeriö antoi keskiviikkona uudet rakennusten paloturvallisuutta koskevat määräykset, joiden pitäisi yksinkertaistaa puusta rakentamista.</p>

2.12.2010

<p>Puukerrostalojen rakennusmääräyksiä pohtinut työryhmä ehdottaa kevennyksiä paloturvallisuusmääräyksiin.</p>

Sivut

Vihreä Lanka 3/2019

Lue

Vihreä Lanka

3/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri