Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

7.8.2018

Tulevaisuustutkija Aleksi Neuvonen haluaa ilmastonmuutoksen torjuntaan samanlaista kriisitietoisuutta kuin talouspolitiikkaan. Tähtitieteilijä Esko Valtaoja sanoo, että luulon ja ideologian korvaaminen tiedolla on ensimmäinen askel maailman pelastamiseen.

15.11.2017

Varjobudjetit käsitellään tänään keskiviikkona eduskunnassa.

30.8.2017

Vihreät lähetti hallituksen keskiviikkona alkaneeseen budjettivääntöön tutut terveiset: uusikaa perhevapaat, myllätkää yritystuet, satsatkaa koulutukseen. Perustulokokeilu sai varautuneet kiitokset, mutta siihen tarvitaan järeämpiä toimia ja lisää rahaa.

30.11.2016

Talousdessa tulisi kiinnittää huomiota myös hoidon alijäämään aivan kuten kiinnitetään huomiota budjettialijäämään. Muun muassa tällaisen ohjeen antaa feministinen talouspolitiikka.

23.11.2016

Talouden asiantuntijat arvioivat opposition varjobudjetit. Kaikki oppositiopuolueet haluaisivat karsia yritystukia.

22.6.2015

Pääministeri Juha Sipilä olettaa Suomen Pankin laskelmaan nojautuen, että työajan pidentäminen lisää työllisyyttä. Suomen Pankin arvio työllisyysvaikutuksista ei kuitenkaan perustu laskelmaan, vaan oletukseen.

18.6.2015

Tutkijan mukaan hallitusohjelmassa on pohjavire, jossa ”neoliberalistiset näkemykset taloudesta kohtaavat arvokonservatiivisen käsityksen perheestä ja naisen roolista”.

23.4.2015

Yksikään vihreä edustaja ei halua lisää ydinvoimaa, käyttää fossiilista energiaa vuoden 2025 jälkeen, hyväksyä suuria tuloeroja, antaa yritysten maksaa työehtosopimuksia pienempiä palkkoja eikä asettaa talouskasvua ja työpaikkojen luomista ympäristöasioiden edelle.

19.3.2015

Kaikki puolueet haluavat parantaa Suomen työllisyyttä, mutta keinot vaihtelevat 
veronkevennyksistä miljardien julkisiin investointeihin.

10.2.2015

Taloustieteen professori Hannu Laurila käänsi viime vuonna opiskelijoidensa kanssa Kreikan valtiovarainministeriksi nousseen taloustieteilijä Yanis Varoufakisin teoksen Maailmantalouden minotauros. Millaista talouspoliittista ajattelua hän edustaa?

Sivut