Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

23.11.2018

Joskus kaivosta suunnitellaan alueelle, jossa se uhkaa luontoa ja elinkeinoja erityisen paljon. Mutta asioihin voi vaikuttaa! Pyysimme konkareilta vinkkejä, kuinka kaivos kaadetaan.

28.9.2018

Hallituksen ja ministeriön toiminta CETA-selvityksessä on tutkijoiden mielestä arveluttavaa. Suomi uskoo naiivisti vapaakauppasopimukseen, ja se on tutkijan mielestä paha virhe.

8.5.2018

Kansainvälisen oikeuden professori Martti Koskenniemi ihmettelee hallituksen yksipuolisen myönteistä suhtautumista sopimukseen, joka vie valtaa kansallisilta oikeusistuimilta.

4.4.2018

Vihreä eduskuntaryhmä on huolissaan myös uraanikaivosten perustamisesta takaoven kautta. Näin on käymässä Sotkamon Terrafamen tapauksessa, jossa kaivoslupa on alunperin haettu muuhun toimintaan.

27.10.2017

Kuka saa hankkia elantonsa tuntureista ja Lapin maasta? Tätä pohditaan Kolarissa, jossa kaivoshankkeen toivotaan tuovan työtä mutta pelätään pilaavan Muonion-Tornionjoen ja myrkyttävän kalat.

9.6.2011

Pitkään valmisteltu uusi kaivoslaki hyväksyttänee perjantaina pidettävässä Tasavallan presidentin esittelyssä. Laki korvaa kokonaisuudessaan vanhan kaivoslain vuodelta 1965.

11.1.2011

<p>Erityinen kiire on perustuslakivaliokunnalla, jonka pitäisi saada käsiteltyä perustuslain ja vaalilain uudistukset sekä ratkaista Matti Vanhasen kohtalo.</p>